Afbeelding
Foto: Marlou Jansen

Dag van de kinderboerderij

zaterdag 24 juni 2023 10:00 tot 16:00

Het is een feestje om bij kinderboerderij Kienehoeve te zijn! Dat wordt op zaterdag 24 juni gevierd met de ‘Dag van de kinderboerderij’. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn de poorten geopend en zijn er volop activiteiten.

Op het erf worden demonstraties van oude ambachten gegeven en bij Stichting Dichterbij zijn leuke boerderijspelletjes te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken, tussen 10.00 uur en 13.00 uur, en de hele dag kan er geknutseld worden. Op verschillende tijdstippen kunnen kinderen meerijden in de huifkar en natuurlijk kan er ook geknuffeld en gespeeld worden met de dieren in de weide. 

Ook zijn er natuuractiviteiten te doen. De kinderboerderij is een plek voor natuureducatie, met een uitgebreid aanbod voor scholen en het is de thuisbasis voor de jeugdnatuurwacht. In samenwerking met het IVN kwam pas nog de bouw van het insectenhotel tot stand. Deze organisaties zijn op deze feestelijke dag dus ook van de partij. Zo kun je aan het waadpad op onderzoek uit naar wat er allemaal in en om de vijver leeft en om 13.00 uur start er een insectenspeurtocht onder leiding van IVN gidsen. 

Genoeg redenen dus om deze feestelijke dag mee te komen vieren. Alle mensen en dieren van de kinderboerderij verwelkomen je graag!  De toegang is gratis.

Het complete programma vind je ook op het infobord bij de poort of www.facebook.com/kinderboerderijkienehoeve