Anthony Hopkins als The Father
Anthony Hopkins als The Father Foto: The Father Sony Pictures

RKK film: “The Father”

vrijdag 10 februari 2023 19:30 t/m 23:00

The Father

Anne zoekt een verzorgster voor haar vader Anthony, met wie ze een appartement deelt in Londen. Anne wil verhuizen naar Parijs, maar Anthony zit niet op een nieuwe hulp te wachten.

The Father gaat over dementie, een onderwerp waar al heel wat films over gemaakt zijn. The Father is echter bijzonder. Je beleeft de film voornamelijk vanuit de ogen van hoofdpersoon Anthony, gespeeld door Anthony Hopkins. En dus ook vanuit zijn verwarring. De scènes die zich grotendeels afspelen in het Londense appartement vloeien haast ongemerkt in elkaar over, de details veranderen continu. Dan is de inrichting ineens anders, of dan staat er ineens een andere vrouw voor Anthony’s neus die hij óók herkent als zijn dochter Anne. Niet alleen de verwarde man vraagt zich constant af wat echt is en wat niet; ook als kijker raak je volledig gedesoriënteerd. Dat maakt de film alleen maar sterker.

De film van regisseur Florian Zeller won 25 grote internationale filmprijzen, waaronder de Oscar voor Anthony Hopkins als beste acteur.

Tickets voor de film kunt u bestellen via www.rooiskultuurkontakt.nl