Het kasteel vanuit de lucht bekeken.
Het kasteel vanuit de lucht bekeken. Foto: Henri van Hoorn

Spookslot

donderdag 19 januari 2023 19:00 t/m zondag 22 januari 19:00

Sint-Oedenrode – Het wordt griezelen geblazen in kasteel Henkenshage. In het weekend van 19 t/m 22 januari 2023 wordt het kasteel omgebouwd tot een spookslot. Ook het aangrenzende park wordt in de plannen betrokken. Het is de bedoeling dat mensen vanuit heel de regio komen griezelen. “Op die manier willen we het kasteel nóg toegankelijker maken voor publiek”, is Laurens Vroomen van uitbater La Casserole dolenthousiast.

Hoe het programma er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. De voorbereidingen zijn namelijk in volle gang. Dat het iets spectaculairs wordt, is in ieder geval zeker. “Met dit idee loop ik al jaren rond. Het is er alleen nog niet van gekomen”, vervolgt Vroomen. “We hebben nu ook de mensen in huis die ervaring hebben met entertainment. Die weten precies hoe ze het moeten aanpakken. We hebben ze carte blanche gegeven.”

Samen met de gemeente is La Casserole bezig om het kasteel toegankelijker te maken voor publiek. Niet alleen uit Sint-Oedenrode, maar ook van daarbuiten. Met dit evenement hopen ze er een echte publiekstrekker van te maken. Laurens: “Het kasteel leent zich er perfect voor en we hebben ervaring in themafeesten. Daar zijn we groot door geworden. We gaan er daarom écht iets moois van maken.” Het spookslot zal in januari bemand gaan worden door acteurs die mensen de stuipen op het lijf gaan jagen. Kaarten zullen vanaf de start van de verkoop per twee te koop zijn, maar meer informatie is er nog niet. Dat zal later volgen via verschillende kanalen.