Afbeelding
Foto: Nomadland

Bekroonde film Nomadland

vrijdag 21 oktober 2022 19:30 t/m 23:30

Roois Kultuur Kontakt heeft dit jaar voor het eerst ook arthouse films in haar aanbod. Daarmee wordt een lange traditie voortgezet. Al jaren draait er maandelijks een filmhuisfilm in Cultureel Centrum Mariëndael, geselecteerd en gepresenteerd door een drietal vrijwilligers. Een trouwe schare filmliefhebbers heeft al heel wat moois zien langskomen op het grote filmdoek. Voortaan vallen de films onder de culturele paraplu van RKK. Er zijn voor komend seizoen acht films geprogrammeerd. Informatie over de films is te vinden op www.rooiskultuurkontakt.nl. Bezoekers die zich al eerder hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief ontvangen voorafgaand aan iedere film tevens een persoonlijke uitnodiging met informatie. Wilt u zich daar ook voor inschrijven of hebt u een andere vraag? Stuur dan een mail naar film@rooiskultuurkontakt.nl.

Het is mogelijk om via www.rooiskultuurkontakt.nl een abonnement af te sluiten voor de films. Een film abonnement voor de acht films kost u € 45,00. Liever samen naar de film? Een duoabonnement hebt u al voor € 75,00. Losse kaartjes kosten € 6,00 en dienen ook via de website van RKK besteld en betaald te worden, dus niet meer zoals voorheen bij Mariëndael.

Het filmseizoen gaat op vrijdag 21 oktober in de grote zaal van Mariëndael van start met de veel bekroonde film Nomadland: Fern besluit na het overlijden van haar man en het verlies van haar baan en haar huis, om als een moderne nomade in een minibusje door Amerika te trekken. Het is geen gemakkelijk leventje, maar Fern komt er al gauw achter dat ze niet de enige is. Er blijkt een bonte gemeenschap van nomaden te bestaan.

De film is overladen met prijzen, waaronder 3 Oscars, onder andere voor hoofdrolspeelster Frances McDormand. Haar tegenspelers, echte nomaden die zichzelf spelen, schitteren evengoed in dit poëtische drama van regisseur Chloé Zhao.

Cultureel Centrum Mariëndael, 21 oktober, aanvangstijd: 19.30 uur