• Alles
  • (28)
    Evenement

Finales Rooise Catan Kampioenschap

vrijdag 14 augustus 20:00 uur

Foto:

Sint-Oedenrode - Als de coronasituatie niet negatief wijzigt gaat de Rooise Catan Club de finales in de strijd om de periodetitel over juli organiseren op de Markt en wel op vrijdagavond 14 augustus.

Vorige maand viel deze doelstelling nog in het water, maar met inachtneming van enkele maatregelen heeft de organisatie nu een strak plan om toch uiteindelijk te gaan voor een live ontmoeting met de leden. Deze veelal Rooise leden spelen al sinds maart maanden online hun Catan spel via een app. Ze mochten elkaar niet opzoeken vanwege corona. Maar 14 augustus gaan ze elkaar dus voor het eerst ontmoeten. “Als zelfs Rooi Kermis doorgaat, dan gaan de Catan Games ook door”, aldus de organisator. We zullen gepaste maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van eenieder te garanderen.
Maandagavond vielen de beslissingen in de voorrondes. In een bloedspannende strijd plaatsten Geert-Jan vd Heuvel (Boxtel) en Pim van Dinten (Sint-Oedenrode) zich ten koste van Marjan Kandelaars (Zijtaart) en Johan Grootswagers (Vosselaar/België).
Het Rooise toernooi is een open toernooi dus ook mensen van buiten Sint-Oedenrode zijn welkom, mits ze maar de finalerondes komen spelen live op de Markt. Omdat er ook tientallen mensen uit andere werelddelen zich aanmelden voor de Rooise competitie, van Brazilië tot India, is besloten dat deze mensen (die niet naar de Markt kunnen of willen komen) een aparte competitie online spelen. In deze ‘Rooise Worldcup’ spelen inmiddels ook al ruim 60 mensen van Tokio tot Timboektoe. In een andere voorronde streden vier Rooienaren tegen elkaar. Uiteindelijk gaan Ed en Renée Sabel door naar de halve finales.
Op 14 augustus start om 19 uur de halve finales waarvoor zich eerder al de volgende leden hadden geplaatst: Martijn vd Wetering (Zijtaart), Bart en Jan Sabel (Sint-Oedenrode) en Han van Schaijk (Den Bosch).
Aansluitend volgt de finale. Daarin spelen ook vier spelers waarvan zich er al twee hebben geplaatst: Maikel van Overdijk uit Veldhoven en Twan vd Meerakker uit Zijtaart. Na maanden online te hebben gespeeld kijken de leden echt uit om elkaar eens te ontmoeten in real life op onze mooie Markt.deel deze activiteit