Afbeelding
Foto: Picasa

Jeugdnatuurwacht gaat bomen en struiken planten

zaterdag 16 maart 2019 9:00

Jeugdnatuurwacht De Populier in Sint-Oedenrode heeft al vele jaren een eigen adoptieterrein aan de Zuidelijke randweg in gebruik. Deze "JeugdNatuurWeij" wordt door de natuurwachters zelf onderhouden. Wie vanaf de wijk Dommelrode naar Diependaal wandelt kan genieten van dit mooie landschap, met een hele mooie poel en een groot aantal knotwilgen. Ook staat hier het insectenhotel dat is opgedragen aan oprichter Hein de Koning en het natuurkunstwerk 'De olifant' van Theo Sonnemans. Elk jaar wordt er door de kinderen van de natuurwacht weer gewerkt om er een nog mooiere plek van te maken voor iedereen, maar vooral voor de dieren.

Zaterdag 16 maart wordt het terrein extra verfraaid door het planten van bomen en struiken, die door de gemeente Meierijstad zijn geleverd. Er komen struiken die in voorjaar en zomer bloeien en dan voedsel opleveren voor insecten. Er worden bomen geplant die in het najaar vruchten gaan dragen, vooral als voedsel voor vogels. Het wandelpad van houtsnippers wordt ook weer vernieuwd, zodat niet alleen de biodiversiteit van het gebied wordt vergroot, maar bezoekers er ook nog meer van kunnen genieten.

Zaterdagmorgen om 09:00 uur komen de natuurwachters met de fiets bij Mariendael.
Samen fietsen ze naar de JeugdNatuurWeij, waar de bomen en struiken klaar liggen om te worden geplant. Vanwege het natte terrein is het belangrijk om laarzen te dragen, kleren die vies mogen worden en eventueel regenkleding als het wat minder mooi weer is. Ongeveer 11:30 fietsen de natuurwachters weer terug naar Mariendael of rechtstreeks naar huis. De komende tijd kunnen de menselijke en dierlijke bezoekers dan genieten van een nog mooiere JeugdNatuurWeij.

Voor meer informatie of afmeldingen kun je contact opnemen met Hetty, Tel 06- 22335175 of via de mail jnwdepopulier@gmail.com.