Erik (r) heeft er zin in.
Erik (r) heeft er zin in. Foto:

Oud-speler zorgt voor dansbaar kampioenschap PSV

Sport

Sint-Oedenrode - Erik Franc woont inmiddels twintig jaar in Sint-Oedenrode. Zijn verleden ligt in het profvoetbal. Negen jaar lang speelde hij voor PSV. Om vervolgens nog vier jaar voor Willem II en twee jaar voor Antwerp FC te voetballen. Zijn sporen in het profvoetbal heeft hij verdiend. Nu, jaren later, komt hij met een PSV-lied. 

Door: Freek Vervoort

Bij het laatste kampioenschap van PSV heeft hij ook al een lied gemaakt. “Kampioenen is toen zelfs op de platte kar gedraaid. Maar dat komt ook omdat ik nog steeds contacten binnen de club heb en nog met legendary PSV speel.” Via de alom bekende Paul van Kemenade is het contact toen verlopen. Hij heeft ook gezorgd dat het nummer veel gedraaid werd. 

Voor dit jaar is productieschrijver Kees Tel ingeschakeld. Hij schreef al hits voor Gerard Joling en René Schuurmans. Hij weet dus wat het is om een hit te schrijven. “Samen met de ‘Zingende Slager uit Horst’, Crist Coppens, is het lied ingezongen. Een echte zanger en in hart en nieren PSV’er. Vroeger zat die nog bij de harde kern zelfs.”

Via zijn ingangen heeft Erik toestemming gekregen om de merknaam PSV te gebruiken in het lied. Daarvan hebben ze dan ook gretig gebruik gemaakt. Onder de naam ‘We maken het mee. Ons PSV kampioenen’ is het nummer op Spotify te vinden. Er zijn opnames bij Omroep Brabant geweest. Sinds 22 april staat dat allemaal online. Het feestnummer zal gedraaid worden in de kroegen in Eindhoven maar ook in Rooi. “De vorige keer heb ik ook een cd afgegeven bij wat kroegen in Rooi. Dat is nu ook weer gebeurd. Het blijft toch altijd leuk om je eigen nummer weer te horen in de kroeg.”

Samen met zijn compagnon Crist zal Erik er een groot feest van maken. Naast oud-speler is hij ook enorm fan van PSV. Het kampioensfeest zal dus zeker niet aan de zingende supporter voorbij gaan.