De turnsters van beide clubs.
De turnsters van beide clubs. Foto:

Geslaagde onderlinge turnwedstrijd

Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 9 december 2023 vond er een meetmoment en wedstrijd plaats met de turnsters van Educa uit Veghel. Zowel de onderbouw als bovenbouw toonden hun talenten.

De onderbouw turnsters, bestaande uit Loïs, Lani, Liz, Puck en Liz, waren als eerste aan de beurt. Met volle overgave lieten ze aan de jury zien wat ze geleerd hadden tijdens de trainingen. De dames keerden huiswaarts met mooie medailles en diploma’s, een welverdiende beloning voor hun inzet tijdens het meetmoment. Vervolgens was het de beurt aan de bovenbouw turnsters, die de uitdaging aangingen in een individuele wedstrijd per supplement.
In supplement D blonk Nina uit, zij veroverde het goud. Veerle volgde met slechts 0,5 punten verschil en behaalde een prachtige zilveren medaille. In supplement E ging de gouden medaille naar Elize, terwijl Laura de derde plek veroverde. Sylvie en Esmee misten net het podium maar behaalden knap de vierde plaats. Roos eindigde op een respectabele tiende plaats. Mairy kon helaas niet deelnemen aan het toestel brug vanwege blaren op haar handen, maar turnde desondanks uitstekend aan de andere drie toestellen. In supplement F behaalde Femke een knappe derde plaats. Bente eindigde op een mooie vijfde plaats, gevolgd door Isis op de achtste en Janne op de tiende plaats.
De wedstrijd was niet alleen competitief maar ook gezellig en leerzaam. En er is weer extra wedstrijdervaring opgedaan. Aan alle dames: jullie mogen terecht trots zijn op jullie prestaties!