Timo Grootens.
Timo Grootens. Foto:

Klompentoernooi in De Streepen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekeinde stond het bekende Klompentoernooi weer eens op de agenda na drie jaar afwezigheid. Dai-Ippo heeft een naam hoog te houden als het gaat om een goed toernooi neerzetten. Met een nagenoeg compleet nieuw organisatieteam is er hard gewerkt om dit wederom mogelijk te maken. De club kan nu stellen dat dit voor 100% gelukt is.

Dai -Ippo had zelf natuurlijk ook judoka’s die meededen. Bij de allerjongsten wist Sebastian Soetens een mooie derde plaats te behalen en dit nog wel op zijn eerste echte bondstoernooi. Timo Grootens wist dat het pittig zou worden. Hij draaide mooie partijen en pakte een welverdiende tweede plaats. Jurre van den Elsen was zaterdag in topvorm. Jurre heeft al wel ervaring op de bondstoernooien, maar wist daar nog niet echt vaak prijzen te pakken. Zaterdag lukte bijna alles en zo kwam hij ongeslagen en met overtuiging in de finale te staan. Voor een judoka die in het eerste jaar van de twaalf jaar zit, is dat echt wel goed. In de finale kreeg hij wel een paar kansjes, maar wist deze helaas niet te verzilveren. Zijn tegenstander wist Jurre te werpen en pakte meteen een houdgreep die hij niet meer losliet. Een tweede plaats op het internationale Klompentoernooi is een mooie start in dit prille judoseizoen. Finn van den Elsen wist nog wel een partij te winnen maar was na twee keer verlies uitgeschakeld. Voor Jesper Ketelaars en Noah de Laat ging het nog allemaal wat te snel. Zij wisten geen partij te winnen.

Noor Kremers, Frens van der Zanden, Liam Zoontjens, Silke de Laat, Lonne van Roij en Milan van den Elsen kwamen op zondag aan de start maar wisten in dit internationale geweld geen ereplaatsen te behalen. Milan stond wel goed te judoën maar de Nederlands Kampioen waar hij tegen moest was toch een maatje te groot.

Jurre van den Elsen.