Archief
Archief

36e Klompentoernooi succesvol verlopen

Sport

Op 24 en 25 oktober stond voor budovereniging Dai-Ippo het Klompentoernooi op het programma. Met veel vrijwilligers is het de organisatie wederom gelukt een goed georganiseerd toernooi neer te zetten. 630 Judoka's uit binnen- en buitenland betraden de Rooise tatami.

Op zaterdag kwamen de judoka's tot 12 jaar in actie. Van de Rooise judoka's hebben we mooie partijen gezien waarbij Marlene Kastelijn en Wick van der Ven een mooie podiumplaats wisten te behalen. De prestatie van Wick was in die zin bijzonder omdat hij zich niet liet kennen tegen de grotere judoka's en bleef knokken tot het bittere einde. Uiteindelijk werd hij 2de maar had wel een gelijk aantal gewonnen partijen (4) als de nummer 1. Omdat ook het aantal gescoorde punten gelijk was aan die van de nummer 1 was het onderling resultaat doorslaggevend. En die eer was helaas voor Wick aan de andere judoka gegund.

Op zondag kwamen de judoka's -15, -18, -21 en heren en dames op de mat. Hier had Dai-Ippo ook de nodige deelnemers. Het werd een harde en zware strijd. Met twee keer winst moest Bart Packbiers na zijn derde partij opgeven met een gebroken teen en dat is natuurlijk balen. Bart was echt goed bezig. Zijn jongere broer Gijs stond ook weer als vanouds te draaien. Maar na drie keer ippon was het voor hem in dit sterke veld ook over en uit. In deze klasse stond Ryan Lo-A-Njoe wel zijn mannetje. Ryan wilde vandaag veel punten pakken voor zijn zwarte band en dat hebben zijn tegenstanders geweten. Ryan pakt dan ook overtuigend een eerste plek. Jim van der Ven, de oudere broer van Wick, was ook weer super sterk bezig. Alsof het hem geen moeite kost pakt hij de ene na de andere tegenstander in met zeer overtuigend judo en ook Jim pakt een eerste plek. Jort van de Laar had wisselend succes en komt helaas niet op het podium. Wanneer hij meer in zijn eigen kunnen gaat geloven zal ook Jort gaan oogsten na harde trainingsarbeid. Als laatste kwam Dewy Lo-A-Njoe op de mat. Ze deed dat maar meteen in de categorie -15 én -18 jarigen. Dat werd dus pittig. Kwam ze net van de mat af voor haar partij in de -15 mocht ze meteen weer terug voor een partij in de -18. Dit was met trainer Cor van der Heijden zo afgesproken en op deze manier werd haar hardheid op de proef gesteld. Het was niet eenvoudig voor haar maar aan het einde van de rit pakte ze in beide categorieën een mooie 1e plaats.