Afbeelding

Attaque verliest van Eindhovense koploper

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van TTV Attaque nam het in de achtste speelronde van de voorjaarscompetitie 2023 op tegen Flash 4, de koploper in de poule. Een goed resultaat was nodig om de degradatiezorgen op een lager pitje te zetten, maar deze kwam er helaas niet.

Aan het begin van de avond was het geluk niet aan de zijde van de Rooise mannen: Niels Braams verloor drie games met het minimale verschil en Job van Galen wist na een sterke eerste game net niet genoeg door te drukken om zijn tegenstander te verrassen. Nick van Galen wist wel het eerste Rooise punt op het bord te zetten. Toen ook het dubbel werd gewonnen door Attaque, stond het na vier partijen 2-2.

De partijen die volgden gingen echter stuk voor stuk richting de Eindhovense opponent. Nick zat twee keer dicht bij een overwinning, maar moest beide keren toch de zege aan de tegenstander laten. Niels en Job leken net iets minder in te brengen hebben in hun tweede partij. Zo werd 2-2 snel 6-2 en moest Attaque redden wat er te redden viel. Niels lukte dat niet in zijn laatste partij. Job sloot de avond af met een marathonpartij die in de vijfde game met twee punten verschil beslist werd. Dit gebeurde wel in het voordeel van Job. Een knappe overwinning, en wellicht later in het seizoen een heel belangrijk punt. De avond eindigde hiermee in een 7-3 nederlaag voor Attaque, dat gelukkig nog wel de aansluiting heeft gehouden met de nummer twee, drie en vier.

Magere overwinning Attaque 2
Voor Attaque 2 was het belangrijk om het gat met nummer twee Een en Twintig 4 zo groot mogelijk te houden. Daarvoor moest een ruime overwinning tegen TTCV 6 gerealiseerd worden. Het team heeft het momentum echter niet aan haar zijde, iets dat afgelopen vrijdag weer duidelijk werd. De start was verre van goed. Cliff van Driel verloor in drie games, waarna Stefan Kerk zich liet verrassen door de Veghelse kopman. Bram Marinus wist het eerste Rooise punt te pakken met een degelijke overwinning. Stefan en Bram speelden het dubbelspel en wisten hierin een benauwde zege te pakken, waardoor het weer 2-2 was.

TTCV pakte nog wel een 3-2 voorsprong, maar daarna was het toch Attaque dat wist door te drukken tot 3-5. Cliff kon niet voorkomen dat de Veghelse buren nog een vierde punt pakte. Bram bleef knap foutloos en Stefan wist de avond af te sluiten met een overtuigende zege in drie games. Met deze 4-6 overwinning is het verschil ten opzichte van Een en Twintig 4 geslonken tot één punt. Aanstaande vrijdag spelen beide team tegen elkaar, een ware kraker dus.

Attaque 3 stelt tweede plek veilig
Voor Attaque 3 was het belangrijk om tegen Een en Twintig 6 een goed resultaat te behalen. Met een overwinning zou de tweede plek, en daarbij kans op promotie, zo goed als van hen zijn. Lars van Driel mocht de avond beginnen, maar kwam wat tekort. Iroy van Driel en Dirk Schoo wonnen daarna overtuigend hun eerste partijen, waarna ze samen ook het dubbel binnen sleepten. Dit bleek een goede buffer te zijn voor de rest van de avond. De Beek en Donkse tegenstanders kwamen nog op 2-3, maar de Rooienaren gingen vervolgens stug verder en brachten de stand op 2-6.

Her en der waren er wat spannende momenten, maar Attaque leek geen enkel moment niet in controle te zijn. Het doel van de mannen was bereikt, en maar goed ook, want de laatste twee partijen van de avond werden ruim verloren. Desalniettemin werd er een 4-6 overwinning gerealiseerd, waardoor de ploeg in het slechtste geval nog een punt of twee hoeft te pakken om de tweede plek te verzekeren.