Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Attaque verliest aansluiting met koploper na nederlaag

Sport

Sint-Oedenrode - Voor Attaque 1 was het zaak om tegen nummer vier Return Oss 3 een goed resultaat neer te zetten in de strijd om het kampioenschap. Helaas bleven de mannen zonder veel succes achter.

Het verschil tussen Attaque en Return Oss was niet heel groot en in Sint-Oedenrode eindigde de ontmoeting in een 6-4 overwinning voor Attaque. De mannen waren dus gewaarschuwd, het zou een pittige avond kunnen worden. Dit werd des te meer duidelijk aan het begin van de avond. De eerste drie punten gingen naar de ploeg uit Oss. Zo stond Attaque meteen met de rug tegen de muur. Toch werd het weer spannend. Leon Huijberts en Burt van Geffen wisten het dubbel te winnen, waarna Leon en Burt met hun gewonnen enkelpartijen de stand weer op 3-3 zetten.

Burt wist even later nog een partij te winnen en bracht zodoende de stand op 4-4. De laatste twee partijen zouden dus belangrijk worden. Leon was als eerste aan de beurt, maar kon net niet genoeg een vuist maken om de eerste voorsprong van de avond te pakken. Dirk Kastelijn was als laatste aan de beurt, maar kan een goede start niet doorzetten. Zo eindigde de ontmoeting in een zure 6-4 nederlaag voor de Rooise mannen, die nu een wonder nodig hebben om nog aanspraak te maken op het kampioenschap, al viel het voor de mannen al mee dat ze überhaupt nog in deze positie zaten.

Attaque 2 verdient meer, krijgt het niet
Attaque 2 kan zich opmaken voor een promotie-degradatiewedstrijd, maar niet voordat zij hun laatste twee wedstrijden gespeeld hebben. De eerste was de uitwedstrijd tegen nummer twee Veldhoven 5. Het verschil op de ranglijst was niet terug te zien deze avond, maar zoals vaker dit seizoen worden de Rooise mannen niet voor hun goede spel beloond.

Zo verloor Job van Galen een ontzettend spannende partij met het kleinst mogelijke verschil en kwam ook Niels Braams net iets te kort om zijn eerste partij van de avond te winnen. Nick van Galen deed dat wel en ook het dubbel Niels/Nick leverde een punt op. De verschillen bleven klein en de punten bleven op en neer gaan. 2-2 werd 3-3 werd 4-4. Niels en Job bleven tot iedereens spijt zonder partijwinst staan, ondanks de minimale verschillen. Nick liet wederom zien dat hij de overstap naar de derde klasse prima verteerd heeft. Hij scoorde het maximale aantal punten. Toch eindigde de ontmoeting in een geflatteerde nederlaag: 6-4.

Attaque 3 houdt na overwinning aansluiting met rest van de top
Attaque 3 mocht naar Wijk en Aalburg voor een ontmoeting met Rally 1. De tegenstander bezet de vijfde plek, maar is een team met genoeg talent om het de topteams moeilijk te maken, zo bleek ook vrijdagavond. Robert Wielink schoot uit de startblokken en maakte korte metten met zijn eerste tegenstander. Cliff van Driel moest na een intensieve wedstrijd het punt aan zijn tegenstander laten. Iroy van Driel wist na een stroeve start wel te winnen. Ook het dubbel ging in vijf games, maar viel voor Attaque de verkeerde kant op.

Robert trok na een spannende pot weer de stand gelijk. Iroy had in zijn tweede partij wat minder succes. Cliff daarentegen had weinig moeite met zijn tweede tegenstander. De overwinning was binnen handbereik. Zeker toen Iroy een knappe overwinning boekte om de stand op 3-5 te zetten. Robert stelde de overwinning veilig. Het was aan Cliff om het zevende punt te pakken, maar na drie felle games leek het beste eraf te zijn en draaide de partij om. Zo eindigde de ontmoeting in een 6-4 overwinning voor de Rooienaren, waardoor het team zich blijft mengen in de titelstrijd.