Teleurstellend resultaat SV Olland

Sint-Oedenrode - Olland had de tegenstander van zondag, Fiducia, al een aantal jaren niet meer ontmoet. Vanuit het verleden weten ze nog wel dat ze het als Ollandia het daar altijd lastig hadden en zelden met de overwinning naar huis zijn gegaan.

Bij de start van de wedstrijd wees er niets op dat dat vandaag opnieuw zou gebeuren want SV Olland was vanaf de 1e minuut de bovenliggende partij met veel balbezit, echter leidde dit niet tot heel veel opgelegde kansen.

Een groot gedeelde van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde en dat vele balbezit leidde in de 45e minuut pas tot de verdiende 0-1. Tom de Beer dribbelde het middenveld in en gaf de bal in de loop mee bij Harm van Oirschot. Hij legde de bal netjes voor en Robert Erven tikte hem keurig binnen. De assistent scheidsrechter stak zijn vlag nog wel omhoog, maar werd terecht genegeerd door de scheidsrechter. De reactie van de assistentsscheidsrechter naderhand toonde weinig respect. In de tweede helft zag men een feller Fiducia. Al snel kreeg Fiducia een cadeau van de scheidsrechter door een vrije trap toe te kennen op 17 meter van de goal. Tussen de benen van de muur door werd deze netjes afgerond, 1-1.

SV Olland leek daarna even van slag. In de 60e minuut kreeg Fiducia weer een vrij trap op 18 meter van de goal na een overtreding van Martijn Merks. Ook deze werd binnengeschoten. Ditmaal langs de niet goed staande muur. SV Olland probeerde wel, kwam een aantal keer tot een paar meter van de goal, maar kon niet tot score komen. SV Olland wisselde aanvallend om toch het tij te keren. Echter balverlies voorin leidde in de 70e minuut de 3-1 in. Carlo Simons werd uitgespeeld en de voorzet werd binnen gekopt, waarbij Stan de Beer niet geheel vrijuit ging. Het werd ook nog 4-1 in de 85e minuut. Wederom uit een vrije trap. Deze keer werd hij door het midden binnengeschoten.

Al met al een dramatische middag, met veel slordigheden. Een veel beter voetballend SV Olland, vier kansen tegen 4 doelpunten. Een terugkerend probleem helaas!