De kampioenen van Dai Ippo.
De kampioenen van Dai Ippo. Foto:

Dai Ippo pakt wederom Meierijstad-cup

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag hebben 21 judoka’s van budovereniging Dai-Ippo meegedaan aan de Meierijstad-cup. Drie judoverenigingen uit Meierijstad troffen elkaar in een onderling toernooi, dit keer georganiseerd door judovereniging De Wa Kwai uit Veghel. 

Het was een sportief toernooi en de judoka’s van Dai-Ippo hadden er zin in. Ze hebben hele mooie worpen laten zien of hielden de tegenstander goed vast in een houdgreep. Voor sommige poules leek het meer een clubtoernooi, omdat er alleen maar Dai-Ippo judoka’s in zaten of twee broertjes moesten het tegen elkaar opnemen en werd het een familieduel. Maar door alle judoka’s werd er gestreden voor de podiumplaatsen. 

Eerste plaatsen waren er voor Jens van Berkel, Wessel Biemans, Lieke Brouwers, Milan van den Elsen, Timo Grootens, Lars de Groot, Noah de Laat en Quinten Marinus. Een mooie tweede plaats werd behaald door Noud van Beekveld, Jurre van den Elsen, Jesper Ketelaars, Raf Koppelaar, Lonne van Roij en Jesse Romviel. Derde plaats is behaald door Finn van den Elsen, Guus Kapteijns, Jesse de Laat en Liam Zoontjens. Roos Brouwers en Finn Konings hebben nog niet zoveel wedstrijdervaring maar werden knap 4e. Helaas blesseerde Silke de Laat zich, maar behaalde toch een mooie 5e plaats. 

En toen kwam het spannende moment…..welke club neemt de grote bokaal mee naar huis. En net als twee jaar geleden ging de bokaal mee naar Sint-Oedenrode. Schijndel pakte de tweede plaats en Veghel werd derde. 

Afbeelding