Waterpolodames kansloos

Sint-Oedenrode - De waterpolodames van Argo zijn afgelopen weekend tegen een forse nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Arethusa. Vooraf was het bekend dat het een zeer zware wedstrijd zou gaan worden en dat punten behalen wellicht niet haalbaar zou zijn. De manier waarop Argo echter de punten weggaf was wel ontluisterend.

Reeds na het eerste kwart keek Argo al tegen een 0-5 achterstand aan, een stand die natuurlijk nooit meer recht te trekken zou zijn gedurende de rest van de wedstrijd. Arethusa nam wat gas terug en Argo kwam iets beter in de wedstrijd. Het kwam verdedigend beter in het spel, maar aanvallend kwam er heel weinig uit. De beste periode was het 4e part, waarin Argo overging op een zone. Het voordeel hiervan is dat je de angel uit het fysieke spel haalt, maar dat het nog lastiger is om doelpunten te scoren. Vreemd genoeg wist Argo juist in dit laatste part nog wel een doelpunt te maken, nadat er 3 dames van Arethusa uitgestuurd waren. Het laatste part had een score van 1-1, maar het was een kleine pleister op de wonde. Het doelpunt voor Argo werd gemaakt door Liesbeth van der Korst, de eindstand was 1-11 in het voordeel van Arethusa. De dames hebben nu een paar weken rust en zullen op 11 maart de competitie hervatten tegen het sterke Lutra.

Het jongste waterpoloteam Argo-E<11 heeft in een zeer goed gespeelde wedstrijd met 23-1 gewonnen van DZT'62 uit Deurne. Het team bestaat uit maar 6 spelers en speelsters maar is hierdoor heel goed op elkaar ingespeeld en werkt ook erg hard. Door goed verdedigen en aanvallen en veel uitstekend gemikte schoten werd de tegenstander vanaf het begin kansloos gelaten.