Afbeelding

Waterpolodames met lege handen

Sport

Sint-Oedenrode - Op voorhand was het al duidelijk dat Argo haar beste wedstrijd moest spelen om met punten huiswaarts te keren. De tegenstander Arethusa uit Oss staat niet alleen tweede in de competitie, maar heeft ook de ervaring van bondsniveau vorig jaar nog in het team zitten.

Naast ervaring was er bij deze ploeg ook duidelijk ambitie om weer snel terug te keren naar de bond. De vraag is echter of het team daar voldoende kwaliteiten voor heeft. Een twijfel die gestaafd werd nadat Argo zomaar had kunnen winnen van Arethusa. De dames uit Rooi hadden niets te verliezen. Er is teveel kwaliteit in het team om te degraderen en net te weinig ambitie om te promoveren en dus ging het vooral om een leuke wedstrijd. En dat werd het zeker. De ploegen wisten elkaar in evenwicht te houden tot halverwege de wedstijd (4-4). Doordat de dames van Argo vervolgens compleet de weg kwijt raakte, wist Arethusa binnen één partje het verschil te maken (8-5). Tot twee maal toe werd er een overtalsituatie door Argo gemist waardoor Arethusa op de counter kon scoren. Het stoppen van een strafworp door Yvonne vd Vorstenbosch kon dit het helaas niet keren. Argo wist zich uiteindelijk wel weer terug te knokken in de wedstrijd en met een eindstand van 9-7 in het voordeel van Arethusa kan Argo best tevreden zijn. Doelpunten voor Argo zijn gemaakt door Josine Raaijmakers (2x), Lotte van Schijndel, Tamara Vervoort (2x) en Liesbeth vd Korst (2x). Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het schema tegen Lutra, een gelijkwaardige tegenstander waar Argo vol voor de winst kan gaan.

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben 12 zwemmers van de Recreatieven deelgenomen aan de 1e Meerkamp Het Dommelbad in Boxtel. Tijdens deze wedstrijd werd er 6 keer een 1e plaats, 3 keer een 2e plaats en 3 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 21 persoonlijke records gezwommen. Na afloop werden de punten opgeteld en de wisselbekers uitgereikt: 1e Zegenwerp 70 pnt, 2e Arethusa 64,5 pnt, 3e Gorgo 54 pnt en 4e Argo 51,5 pnt. Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad 'De Kwel' in Cuijk deel aan de 2e Competitiewedstrijd, aanvang 14.00 uur.