Afbeelding

Attaque 1 en 2 blijven winnen

Sport

Sint-Oedenrode - In de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse poule L wist Attaque 1 opnieuw te winnen. In een volgepakte zaal won het met 7-3 van het Nulandse NTTV 1. In de 4e klasse poule F won Attaque 2 overtuigend van koploper Flash 6: 8-2.

Voor Attaque 1 werd het behalen van de overwinning al snel een stuk makkelijker. De Nulandse tegenstanders kwamen met 2 man aangetreden en daardoor stond het al 3-0 voordat er überhaupt een bal geslagen was. Het betekende echter nog niet dat de tegenstanders daardoor push-overs werden. De wedstrijden die wel gespeeld hebben gingen redelijk gelijkopwaards en daardoor kon de eventueel gewenste monsterscore niet op het bord. Door de 2 gewonnen partijen van Menno van Os, het gewonnen dubbelspel en de winstpartij van Leon Schepens was de einduitslag 7-3. Door de 9-1 overwinning van naaste concurrent ROTAC '82 1 staat het vaandelteam nu 2e met 19 punten. 1 punt achter de nieuwe koploper.

Attaque 2 had een moeilijke opdracht. Winnen van naaste concurrent en koploper Flash 6. Deze wedstrijd was de eerste grote test voor het team, dat alleen met promotie genoegen neemt. Nico Stamps liet de afgelopen weken zien dat hij na zijn afwezigheid vorig seizoen nog steeds het benodigde niveau heeft om wedstrijden te winnen en dat liet hij wederom zien. Ook Frank van der Zanden zien dat hij de vorm te pakken heeft. Beiden wonnen alle 3 enkelpartijen plus het dubbelspel. Mede hierdoor werd het een afgetekende overwinning: 8-2. Leon Huijberts won 1 van zijn 3 wedstrijden. Door de overwinning heeft Attaque 2 de koppositie overgenomen van hun rivalen.

Attaque 3 nam het op tegen hekkensluiter TTCV 9. De wedstrijd kon bij een grote overwinning een goede stap zijn richting lijfsbehoud. Het werd echter al snel duidelijk dat dit niet het geval zou zijn. Het team uit Veghel bleek een erg taaie tegenstander en gaf niets toe. Ondanks de goede opening van Stefan Kerk liep team 3 vrijwel de hele avond achter de feiten aan en het doel werd niet verliezen. Dit leek te lukken toen een 1-3 achterstand werd omgedraaid naar een 3-3 stand. Ondanks deze opleving bleef het zwaar om de tegenstanders bij te houden en uiteindelijk won het team uit Veghel met 4-6. Stefan Kerk won uiteindelijk 2 partijen en Bram Marinus en Anne van de Sande wonnen er beide 1. Ondanks de nederlaag klom het team uit de degradatiezone en staat nu 4e met 10 punten.