Afbeelding

Regionale voorwedstrijden derde divisie

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 28 januari vonden in Tilburg de tweede voorwedstrijden voor de 3e divisieturnsters plaats. Samen met de voorwedstrijd van 10 december jl. is dit wedstrijdweekend bepalend voor al dan niet kwalificatie voor de Regio- en Toestelfinales medio februari in Valkenswaard. Namens Dioscuri kwamen Sterre van den Brand (Junior) en Jade van Vechel (Senior) in actie.

Onder leiding van trainster Eveline Wicherts begon Sterre haar wedstrijd sterk op vloer. Ze behaalde 11,500pt, 0,350pt hoger dan in de vorige voorwedstrijd. Op het tweede onderdeel, sprong, ging Sterre net als tijdens de vorige wedstrijd voor een half in / half uit en een half in / heel uit. De half in / heel uit ging tijdens het inturnen echter niet lekker en Sterre en Eveline besloten om toch voor twee keer half in / half uit te gaan. Twee keurige sprongen leverde Sterre gemiddeld 11,825pt op. Wederom hoger dan tijdens de eerste voorwedstrijd. Ook op brug en balk wist Sterre de stijgende lijn vast te houden. Op balk behaalde ze zelfs een gedeelde 1e plaats. Haar kans op kwalificatie voor de toestelfinale balk lijkt daarmee riant. En ook kwalificatie voor de meerkampfinale lijkt reëel. Sterre eindigde in haar wedstrijd heel knap als 4e en werd in totaal van de ruim veertig deelnemende turnsters dit weekend 8e. Dat zou genoeg moeten zijn. Of en zo ja voor welke finale(s) Sterre zich daadwerkelijk heeft gekwalificeerd wordt echter pas later bekend gemaakt. Nog even afwachten dus.

Later die dag kwam ook Jade van Vechel (Senior) in actie. Jade raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd en is ook nu nog herstellende. Sprong liet ze dan ook voor wat het was, maar op brug was ze erop gebrand haar oefening optimaal aan de jury te laten zien. Jade scoorde een keurige 9,300pt, de 16e score op brug. Na de brug stond het onderdeel balk op het programma. Jade bleek in vorm te zijn en wist zelfs bij haar bruggetje achterover op de 10cm smalle evenwichtsbalk te blijven staan. Resultaat: 9,400pt. Tot slot het onderdeel vloer. Vanwege haar knieblessure kon Jade niet voluit turnen op dit onderdeel. Toch wilde ze graag haar nieuwe vloeroefening tijdens een wedstrijd turnen. Haar vrolijke muziek en daarbij behorende choreografie maken Jade's oefening een plezier om naar te kijken. En ondanks een incomplete oefening scoorde ze ook hier dik in de 9 punten. Een meer dan tevreden Jade dus.