Odisco zonder veel moeite langs VIOS

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag tegen VIOS 1 uit Oeffelt. De eerste wedstrijd tegen VIOS was relatief lastig vergeleken met de andere wedstrijden in de competitie. Om de wedstrijd snel te beslissen zou Odisco scherp moeten zijn in zowel aanval als verdediging.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd. Verdedigend lag de druk hoog en de aanvallen leverden goede kansen op. Na 15 minuten was het 5-1 en leek Odisco op weg naar een zeer comfortabele ruststand. Helaas miste Odisco hierna veel kansen en liet VIOS op die manier nog mee doen aan de wedstrijd. Ruststand 6-3.

In de rust vertelde een kwade coach dat er meer rust moest komen in de aanval. Er waren kansen genoeg, maar daar werd niet zorgvuldig mee omgegaan. De dames van de thuisploeg kregen de opdracht om de aanval rustig op te zetten, te zoeken naar de goede kans en het simpel te houden. Dan zou de effectiviteit vanzelf omhoog gaan. Verdedigend stond het prima.

Na rust voerde Odisco de opdrachten goed uit en met een ontketende Meike Leenderts (goed voor maar liefst 8 doelpunten) liep Odisco al snel uit naar 13-6. Het restant van de wedstrijd liet Odisco zien de betere ploeg te zijn. De thuisploeg haalde de overwinning eenvoudig binnen, met als enige smetjes op de eindstand een aantal discutabele strafworpen tegen. Eindstand 18-10. Odisco speelt volgende week uit in Berlicum tegen BMC. Deze wedstrijd wordt om 14:30 gespeelt in sporthal de Run.