Slechte start voor KV Rooi

Sint-Oedenrode - Deze week is de competitie weer begonnen voor KV Rooi. Met wat wijzigingen in de teamsamenstelling en een nieuwe coach werd met volle vertrouwen het seizoen ingegaan. De ploeg was vorig jaar op het veld gedegradeerd, waardoor nu in de overgangsklasse wordt gespeeld.

Echter bleek het seizoen niet zo positief te starten als de meiden gehoopt hadden. Afgelopen donderdag werd de bekerwedstrijd tegen Astratia/ONA gespeeld die verloren werd. Na verlenging bleken de meiden nog tijd te kort te hebben om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er werd met 17-15 verloren. Ook afgelopen zondag pakte de wedstrijd niet goed uit toen DSV uit Diessen op bezoek kwam. In tegenstelling tot donderdag werd er nu wel fel aan de wedstrijd begonnen. Dit zorgde al snel voor een 4-0 voorsprong. DSV liet het niet toe om een verdere voorsprong te pakken. Zij begonnen nu ook met scoren en konden dichterbij komen. Met een gelijke stand van 7-7 werd de rust in gegaan. Na de rust was het nogmaals DSV die scoorde. De aanvallen van de Rooise ploeg resulteerde niet tot doelpunten en het fysieke spel van DSV maakte het lastig. DSV kwam met 8-10 op een voorsprong die zij daarna niet meer hebben afgegeven. Er werd met 11-12 verloren. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Klimroos in Hoogeloon op het programma. Hopelijk worden dan de eerste punten van het seizoen gepakt.