Dames 1 verliest eerste competitiewedstrijd

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag is het nieuwe seizoen van start gegaan. De eerste tegenstander voor het eerste team van MHC Sint-Oedenrode was HC Eindhoven, dat vorig seizoen degradeerde uit de overgangsklasse.

De ploeg uit Eindhoven laat er geen gras over groeien en zoekt meteen de aanval. Binnen 6 minuten staat het 0-2. Sint-oedenrode wordt wakker geschud door deze snelle doelpunten. Eindhoven blijft de bovenliggende partij. Door balbezit en het gedegen veldspel neemt Oedenrode meer initiatief. Combinaties worden gemaakt om meer druk uit te oefenen in de cirkel van Eindhoven. Desondanks worden de aanvallen in de kiem gesmoord. De keepster van Oedenrode, Vera Simons, weet de tegen aanvallen vakkundig af te weren. Met nog 14 minuten op de klok weet Oedenrode een strafcorner te forceren. Door alert te zijn op de rebound, weet Sabine Kühne de bal binnen te tippen, 1-2. Dit geeft Oedenrode vertrouwen en de laatste minuten van de eerste helft is het Oedenrode wat de klok slaat, goede aanvallen en hard werken geven Eindhoven meer tegenwicht.

Na rust komt Eindhoven fel en met snel spel de kleedkamer uit. Wederom wordt er een snel doelpunt gemaakt, 1-3. Oedenrode prikt af en toe de defensie van Eindhoven. Uit een van deze speldenprikken komt een doelpunt, maar de scheidsrechter geeft aan dat de bal over de achterlijn is gespeeld en dus gaat het feest niet door. Het spel golft nu op en neer, beide teams zijn aan elkaar gewaagd met kansen over en weer. Een strafcorner wordt 5 minuten voor tijd gegeven aan Eindhoven. In eerste instantie wordt de bal gestopt maar in de rebound wordt er toch gescoord, 1-4. In de resterende minuten hockeyt Eindhoven rustig de bal rond en weet Oedenrode dat de eerste thuiswedstrijd geen punten oplevert, wel een team in opbouw dat zeker nog goede resultaten gaat boeken dit seizoen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oss op het programma.