Afbeelding

Rooise renners strijden in de regio

Sport

De nieuwelingen en junioren reden afgelopen weken weer verschillende wedstrijden. Onder zeer natte weersomstandigheden op de kasseien in Eijsden vond het Sep Schuurmans zijn draai/durf niet en gaf op.

Diezelfde zondag waren de weersomstandigheden in Zeeland bij de klassieker Omloop van Borsele niet veel anders. De zeer harde wind zorgde voor een waar slagveld bij deze juniorenklassieker. Toch wist Jarno van Esch zich knap te handhaven in het 166 tellende peloton en eindigde in de 3e waaier knap op de 29e plaats. Slechts 46 renners haalden de finish. Op koningsdag waren de weersomstandigheden opnieuw zeer slecht. Veel regen en kou deden Jarno verkleumd afstappen 7 ronde voor het einde. Zijn broertje Youri deed het hier wel zeer knap en reed de wedstrijd keurig in het peloton uit als 46e. Afgelopen zondag stonden de nieuwelingen aan de start in Sint Michielsgestel. Achter de drie leiders sprintte Sep naar de 20e plaats en achter het peloton eindigde Youri als 52e. Jarno reed een zware klimkoers in Wallonie, in Retinne. Hij reed hier een zeer sterke wedstrijd en kwam uiteindelijk ook in de kopgroep van 6 renners te zitten. Helaas sloeg het noodlot 3 ronde voor het einde toe en was materiaalpech de boosdoener dat hij niet meer verder kon. Heel jammer want op dat moment reed Jarno voor plek 2 t/m 4.

Programma komende twee weken:
Nieuwelingen: 8 mei Yerseke, 15 mei Lieshout, 16 mei districtskampioenschappen Wernhout. Junioren: 5 mei Wilsele(B), 8 mei Tongeren (B), 15 mei Lieshout, 16 mei districtskampioenschappen Wernhout. Elite: 15 mei Lieshout, 16 mei districtskampioenschappen Mierlo.