Ollandia 1 pakt punt

Ollandia 1 deelt wederom de punten

De start van Ollandia 1 aan de thuiswedstrijd tegen Estria 1 was een ware nachtmerrie. Ollandia 1 lette niet goed op bij de aftrap. De eerste aanval was voor Estria 1. Keeper Tom Wouters kwam uit zijn doel en probeerde een goal te voorkomen. In eerste instantie lukte dit, maar de spits van Estria 1 gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij knalde de bal eenvoudig in de korte hoek. Zo stond Ollandia 1 al binnen één minuut met 0-1 achter.

Tijdens de eerste helft was Ollandia 1 duidelijk zoekende naar een goede organisatie. Estria 1 kon een aantal keer gevaarlijk counteren. De Ollandse achterhoede moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen, maar zij slaagde hier gelukkig wel in. Ruststand 0-1.

In de tweede helft betrad Ollandia 1 vol vertrouwen het veld. In de rust was de teamspirit terug in het team gekomen en dit was terug te zien in het spel. Er werd opbouwend gevoetbald, waarbij in balbezit blijven hoog in het vaandel stond. Al snel werd de gelijkmaker binnengetikt. Stefan Erven gaf de bal op prachtige wijze voor aan Rob v.d. Heijden. Deze laatste was de keeper van Estria 1 vervolgens te slim af en hij kon eenvoudig scoren.

De 1-1 mocht bijgeschreven worden op het scorebord.

Beide teams streden voor de winst, waarbij beiden het duel niet schuwden. Enkele keren leverde dit een vrije trap op. Gerbe Voets en Rene Raaijmakers wisten door prima verdedigingswerk de bal van de doellijn te redden. Ollandia 1 kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. Er waren enkele mooie acties te bewonderen, maar het doel werd helaas niet gevonden. Rene Raaijmakers nam op prachtige wijze een vrije trap voor Ollandia 1. Zijn schot vond moeiteloos de weg naar het doel van Estria, maar de keeper ving de bal uit de lucht. In de slotfase kreeg Estria nog een vrije trap op de rand van de 16 m. Gelukkig miste de bal het doel. Bij het horen van het fluitsignaal van de scheidsrechter moesten beide ploegen de punten delen. Volgende week bezoekt Ollandia 1 Cito 1 in Oss. Tot dan!