Afbeelding

Dioscuri – TV Someren

Sport

Zondag 6 maart vertrokken maar liefst 19 onderbouwturnsters naar Someren voor een driedubbele wedstrijd.

Team D1-1, bestaande uit Wiese van den Eertwegh, Keri Habraken, Amy Pompen, Amber Minten en Anouk van den Brand, startte op vloer. Keri behaalde op dit onderdeel een schitterende 13,5pt. Amber zette knap de hoogste score voor het team op het toestel brug neer (13,8pt). Anouk liet als enige in de wedstrijd twee half in/half uit sprongen zien: 13,2pt! Amy behaalde met 13,35pt op sprong de hoogste score namens Dioscuri en Wiese deed dit met 12,4 pt op het onderdeel balk. Helaas bleek de tegenpartij net iets sterker. Wel behaalde Keri een verdiende 1e plaats in het individuele eindklassement en werd Amy knap 3e.
Ook team D1-2, bestaande uit Noa der Kinderen, Veerle Dahler, Juul van Bogget, Kaya van der Wijst en Amy Jones, turnde een prima wedstrijd. Juul en Amy lieten een prachtige vloeroefening zien, goed voor 12,8pt. Noa maakte knap haar vloeroefening af ondanks dat de muziek er tijdens haar oefening mee stopte. Op brug liet Veerle een nagenoeg perfecte oefening zien, waarvoor ze werd beloond met 14,5pt. Ook Kaya liet met 13,7pt een mooie score op dit toestel noteren. Op sprong blonken Noa en Veerle uit met beide 13,5pt. Juul gooide met haar boogje hoge ogen op de evenwichtsbalk. Kortom, een goede wedstrijd van de dames. Helaas niet genoeg voor de winst. Wel was de 3e plaats voor Veerle gereserveerd.
Puk Glorius begon namens mixteam D2/D3 op sprong met een mooie 12,5pt voor haar handstandplatvallen, waar Janne Oerlemans met twee keurige overslagen tot 12,5pt kwam. Birgit Maurix behaalde op brug een knappe 12,5pt, net als Jindy van den Oever. Op balk waren het Nora Wijnen en Lisa van Leeuwen die hoge scores lieten noteren (Nora 13,5pt en Lisa 12,8pt). Bente Derks behaalde met een zeer strakke oefening op vloer knap 14,3pt. Alysha Broeders en Evelien den Ouden scoorden zelfs 15 punten. Met een verschil van slechts 2 punten ging TV Someren er ook in deze categorie met de winst vandoor, maar de meiden hebben een super prestatie geleverd. Evelien werd bovendien knap eerste in deze grote categorie turnsters.