symboolfoto
symboolfoto

KV Rooi verliest belangrijke punten

Sint-Oedenrode - KV Rooi had op zondag 17 januari de uitwedstrijd tegen Oranje-Wit uit Leunen op het programma staan. KV Rooi staat op dit moment op een tweede positie in de competitie, gevolgd door Oranje-wit. Als KV Rooi deze wedstrijd zou winnen zouden ze 3 punten los staan op Oranje-wit. Maar eerst moest de wedstrijd nog gewonnen worden. Aangezien de eerste wedstrijd binnen tegen Oranje-wit in een nederlaag eindigde zou het een lastige opgave worden om te winnen.

KV Rooi begon sterk aan de wedstrijd en nam in de eerste helft de leiding. Na een kwartier spelen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Dit door twee mooi uitgespeelde afstandschoten. In de verdediging werd er goed gespeeld zo kreeg Oranje-wit geen kans tot scoren. In de 26e minuut was het weer raak voor Rooi door wederom een afstandschot, 3-0. Net voor rust kon Oranje-wit toch nog een gaatje in de verdediging vinden, ruststand: 3-1.

Na rust begon Oranje-wit sterker dan Rooi, daardoor stond het al snel 3-2 . KV Rooi kon het goede spel van de eerste helft niet voortzetten in de tweede helft. In de 42e minuut veroorzaakt Rooi een strafworp die door Oranje-wit wordt benut, 3-3. In de 50e minuut veroorzaakte Rooi wederom een strafworp: 3-4. Met nog tien minuten op de klok probeert Rooi de scoren nog recht te trekken. Helaas mocht het niet zo zijn. Door deze nederlaag verliest KV Rooi haar tweede plaats aan Oranje-wit. KV Rooi staat nu met een punt minder op de derde plaats. Volgende week zondag staat De Horst op het programma. Aanvang 13.15 in Groesbeek.