Ollandia knokt, maar verliest

Sportpark De Kogelberg in Langenboom was voor scheidsrechter Verrijken uit Helmond de arena waar hij de wedstrijd ging fluiten tussen S.E.S., de nummer drie van de ranglijst en Ollandia, de op één na laatste in de 4de klasse H.

In de wedstrijd zagen de supporters twee gelijkwaardige ploegen waar uit niets bleek dat er verschil was op de ranglijst. Ollandia startte aanvallend en was strijdvaardig. De mannen van Hugo vd Sande schroefde het tempo op en daar hadden de Sessenaren even geen antwoord op. Vooral in het begin van de wedstrijd had S.E.S. zichtbaar moeite om het spel van Ollandia te kunnen hendelen. Later zou blijken dat Ollandia aan haar beste wedstrijd van het seizoen bezig was. De mogelijkheden voor de openingsgoal waren er voor beide ploegen. Soms net over, net naast of door het goede keeperswerk van de goalies duurde het een half uur voordat het 1ste doelpunt viel. Gijs Bens was als eerste trefzeker, met een mooie volley zet hij zijn team op 1 – 0 voorsprong. Niet veel later verdubbelde Robin Aalbers de score. Jammer dat Ollandia de gecreëerde kansen niet om had kunnen zetten in doelpunten, misschien ging dat in de 2de helft lukken.

De 2de helft begon goed. Na een goed opgezette aanval - een schitterend 1/2tje eindigde met een mooi doelpunt van Stefan Erven – viel de 2 – 1. De aansluiting was er weer, tijd om even door te drukken en het achter dicht te houden. Met verve vocht de verdediging van Ollandia tegen de aanvalsdrift van S.E.S. en waren de spitsen van Ollandia volop in beweging om de gelijkmaker te scoren. In de 70ste min onderschepte S.E.S. halverwege eigen speelhelft een aanvallende actie van Ollandia. Uit de snelle counter die volgt haalt Martijn van Lith het volle rendement. De goede balaanname en het perfecte schot maakt dat de bal rechts boven in de hoek zeilt. Onhoudbaar voor doelman Tom Wouters. Enkele minuten later kreeg Ollandia een dot van een kans om weer aan te sluiten maar de keeper van S.E.S. kon nog op het nippertje de bal tot corner verwerken. Met nog 10 min speeltijd op de klok trok Martijn van Lith de stand naar 4 – 1. Helemaal aan het einde van de wedstrijd scoorde Stefan Erven voor Ollandia nog zijn 2de doelpunt en stond er op het scorebord 4 – 2. Wedstrijd verloren, maar de winst zat hem in de getoonde inzet, het goede spel, de teamspirit en de 'wil om te winnen' mentaliteit.