Jelle van Delft
Jelle van Delft

Druk weekend voor Rooise BMX'ers

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 5 september werd in Erp de laatste interclubwedstrijd van 2015 gereden. Onder barre omstandigheden ploegden de rijders zich door de stromende regen.

Fedde de Bie (Boys 9 jaar) ging goed van start in de manches, hij werd 3-4-3. Met alleen de beste rijders die overbleven, kreeg hij het in de finale wat moeilijker. Hij werd 8e en daardoor 6e algemeen. Jelt de Bie (Boys 11 jaar) had erg veel last van pijn in zijn benen. Toch knalde hij tijdens de manches als een pijl uit het starthek en werd 2-2-4. Dat Jelt een doorzettertje is, bleek wel uit de finale, waarin hij heel 2e werd. Bij het eindklassement mocht hij op het één na hoogste trapje plaatsnemen, met een mooie 2e plaats sloot hij dit klassement af. Lex Veldt (Boys 12 jaar) werd in de manches 4-4-4, in de finale eveneens 4e en in het eindklassement ook. Bas Verhagen (Boys 12 jaar) schreef alle manches en de finale op zijn naam. Daardoor werd hij winnaar van het eindklassement en Interclubkampioen in zijn categorie. Jelle van Delft (Boys 14 jaar) was oppermachtig. Hij won al zijn manches. Ook de finale en het eindklassement schreef hij op zijn naam. Daarmee werd hij Interclubkampioen Boys 12 jaar.

Op zondag 6 september werd de 7e AK van 2015 gereden in Oss. Op een enkel klein buitje na bleef het zo ongeveer droog. Er moesten 69 manches gereden worden, waarvan de Boys 12 jaar de grootste leeftijdsklasse is. Zij waren de enige klasse die een kwartfinale voor de kiezen kregen. Fedde de Bie (Boys 9 jaar) werd in de manches 7-7-7. Doorzettertje Jelt de Bie (Boys 11 jaar) die zaterdag nog zo'n mooie 2e plaats pakte, kwam helaas in de eerste manche zo hard ten val dat hij in de 2e manches niet meer van start kon gaan. Kyro van Schijndel reed bij Boys 12 jaar in de manches 2-1-3. In de kwartfinale werd hij 2e, in de halve finale 3e en met een mooie 4e plaats in de A-finale sloot hij de dag succesvol af. Bas Verhagen reed eveneens bij Boys 12 jaar. Hij werd in de manches 4-3-4. Met een mooie 3e plaats in de kwartfinale plaatste hij zich voor de halve finale, waarin hij 6e werd. In de B-finale werd hij eveneens 6e. In de open klasse reed Bas 10/11 jaar. Hij deed zeer goede zaken en won al zijn manches, de halve finale en de finale. Jelle van Delft, die pas aan zijn eerste wedstrijdseizoen bezig is, reed bij de Boys 14 jaar. Hij werd in de manches 3-4-2, met een 5e plaats in de halve finale plaatste hij zich net niet voor de A finale. In de B finale werd hij heel netjes 2e. In de Open Klasse reed Jelle bij 12/13 jaar. Daar won hij al zijn manches en ook de halve finale. Met een mooie 3e plaats mocht hij op het podium plaatsnemen.