Saskia van Es.
Saskia van Es.

Dressuurkampioene Saskia van Es komt naar Sint-Oedenrode

Sport

Het is de organisatie van het Arabian Horse Weekend gelukt om een Nederlands Dressuur Kampioene naar Sint-Oedenrode te halen. Dressuuramazone Saskia van Es zal voor twee maal een kür op muziek naar Rooi komen.

Sinds haar 8e levensjaar is Saskia van Es al gek op paarden en alles wat met de paardensport te maken heeft. Ze is begonnen bij de pony's en al snel doorgestroomd naar de paarden, waar ze tot op de dag van vandaag veel successen op haar naam geschreven heeft. Samen met haar zus Mascha van Es, die haar vanaf het eerste moment begeleidt en traint, is Saskia diverse malen Limburgs én Nederlands Dressuur kampioen geworden met de zwarte zesjarige hengst Elastico, (Johnson X Concorde) in eigendom van Johan & Sophie Frenken-Textor.

Daarnaast heeft ze met veel succes deelgenomen aan diverse jonge paardencompetities, zoals bijvoorbeeld de Horsefood competitie waar ze met Flanagan RP ( Vivaldi x Welthit 2 ), in eigendom van Ron Poolen, een eerste plek wist te behalen. Met deze mooie vijfjarige ruin wist ze tevens Limburgs kampioen én reservekampioen op het NK te worden.

In de voorgaande jaren heeft Saskia veel ervaring opgedaan door op verschillende dressuurstallen te mogen werken. Ondanks dat Saskia dit met veel plezier heeft gedaan, heeft ze dit jaar het besluit genomen om zelfstandig verder te gaan. In samenwerking met haar zus Mascha leidt ze (jonge) paarden op en probeert het hoogst haalbare te in de sport te bereiken.

Voorafgaande aan de Kür op muziek zal ze u inzicht geven in het opleiden van een jong paard met de nodige tips en verder het verschil in het opleiden van een getalenteerd paard. Mocht u geïnteresseerd zijn of meer info willen ontvangen neem dan gerust een kijkje op haar website www.saskiavanes.nl, maar kom vooral kijken en genieten op zondag 21 juni bij manege de Pijnhorst te Sint-Oedenrode. De juiste tijden worden volgende week in deze krant bekend gemaakt.