Deze dames hebben promotie veilig gesteld.
Deze dames hebben promotie veilig gesteld.

Nijnsel/TVE Reclame VR1 schrijft historie

Sport

Nijnsel/TVE Reclame VR1 speelde afgelopen seizoen in de derde klasse. Het begin was desastreus, mede omdat het systeem was afgestemd op de succesvolle Nicole Vervoort die inmiddels naar Nuenen was getransfereerd. De eerste (beker)wedstrijden gingen redelijk kansloos verloren, maar daarna werd de draad weer opgepakt. Na de winterstop kreeg het team zelfs vleugels en boekte de ene overwinning na de andere. Dit leverde zelfs een periodetitel op!

De eerste tegenstander in de nacompetitie was het eerste vrouwenteam van Rood Wit '62 uit Helmond. Zij eindigden onderin in de tweede klasse. In Helmond werd knap gewonnen en thuis werd de tegenstander op een gelijkspel gehouden. De volgende tegenstander werd RKVVO uit Oerle. Dit team kwamen de Nijnselse vrouwen al eerder tegen in de eigen klasse. Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag, boekten de Nijnselse dames een mooie en verdiende 3-4 overwinning in het kamp van de 'vijand'.

Op zondag 31 mei vond de terugwedstrijd plaats in Nijnsel tijdens het 11e Jan Vervoort Bedrijventoernooi. Om half vier werd er afgetrapt. Na 20 minuten stond er een ongelooflijke 4-0 op het scorebord!! Tijd om achterover te leunen, denk je dan aan de zijlijn. Niets bleek minder waar. Na twee goede individuele acties brachten de Oerlese dames de stand en de spanning terug op een respectabele ruststand: 4-2.
Na de ranja een weifelend, weinig doortastend Nijnsel en de bezoekers profiteerden van deze lethargie: 4-3. Een ongelukkige botsing in de zestien leverde vervolgens nog een penalty op voor de bezoekers die door de Nijnselse goalie echter uitstekend werd gepareerd. Het bleef dus 4-3 in het voordeel van de Nijnselse dames. Die vonden het toen wel welletjes en via heerlijke goals van onder meer Britt van den Oetelaar en Marloes van Nuland werd de score naar een veilige eindstand van 6-3 getild.

Tegen half zes klonk uiteindelijk het verlossende eindsignaal en gingen vele handen in en naast het veld de lucht in. Coach Marc Remeysen en zijn trouwe secondanten Arent van Dijk en Bas Verbakel hadden samen met de dames een unieke prestatie geleverd door promotie naar de tweede klasse af te dwingen! Werkelijk ongekend en uniek binnen het vrouwenvoetbal van vv Nijnsel/TVE Reclame. De dames werden na de wedstrijd natuurlijk uitbundig gefêteerd door een tsunami van best wel luidruchtige en uitgelaten supporters.
Volgend seizoen komt Nijnsel VR1 dus uit in de tweede klasse en zal het team er alles aan doen om te laten zien dat het op dit niveau thuis hoort. Bestuur en leden van vv Nijnsel/TVE Reclame wensen het vrouwenteam van harte geluk met deze geweldige prestatie. Maar nu eerst maar even bijkomen………