De kraam op dinsdagmiddag.
De kraam op dinsdagmiddag. Foto:

Visdirect gaat de weekmarkt versterken

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Visdirect gaat vanaf komende vrijdag de Rooise weekmarkt versterken. Eén van de vaste viskramen is gestopt en de viskraam uit Spakenburg neemt die plek over.

Het is dinsdagmiddag, de zon breekt door en de ene na de andere klant schuift aan bij Jonathan. Hij heeft het lekker druk. Een bakje mosselen hier, een haringkje daar en tussendoor nog wat scholfiletjes, wat bakjes krabsalade en verse zalm. Zo zijn ze het wel gewend bij Visdirect. Tussen het werken door neemt hij de tijd voor hier en daar een babbeltje. “Bakje kibbeling… zonder saus toch?!” vraagt Jonathan lachend aan een vaste klant. Die vindt het duidelijk leuk dat de visboer zijn bestelling al weet voor hij er naar vraagt. “We komen al jaren in Brabant en dat doen we graag. Brabanders en Spakenburgers gaan goed samen”, zegt de visboer vriendelijk. Hij is een van de familieleden die eigenaar zijn van Visdirect. “Mijn oom kwam dertig jaar geleden al in de wijk Kienehoef. We kennen dus heel veel mensen in Sint-Oedenrode.”

Op dinsdagmiddag staat de viskraam van Visdirect nu ongeveer vijf jaar in Sint-Oedenrode. Daar komt nu dus een dagdeel bij, op vrijdagmorgen tijdens de lokale weekmarkt. Het nieuws is al een beetje verspreid en sommige klanten beginnen er dus over. “We krijgen positieve reacties en we hebben er zelf ook veel zin in”, blikt Jonathan vooruit op de komende vrijdagen. Sinds bekend is dat zijn bedrijf een uitbreiding kon krijgen in Rooi is er een extra viswagen aangeschaft. De ‘vloot’ telt nu vier flinke viswagens. Naast de vrijdag in Rooi kunnen ze nu nog wat meer standplaatsen aan, terwijl ze met drie wagens eerst vol zaten.

Visdirect onderscheidt zich duidelijk qua uitstraling. Ze ogen fris en opvallend. Jonathan: “Dat komt denk ik omdat we een relatief jong team hebben. We besteden aandacht aan onze uitingen in de kraam. Onze prijsborden zijn duidelijk en de bordjes bij de vis zijn niet geschreven. Ook proberen we actief te zijn op social media en in de lokale media. Dat valt de mensen ook op.” De Spakenburger is zelf inderdaad nog vrij jong, maar aan zijn zijde staat deze middag een nog jongere kerel. Hij komt uit Heeswijk-Dinther. “Een gedeelte van ons personeel komt hier uit de buurt. Dat bevalt ons heel goed.”

Vanaf komende vrijdag kunnen de vaste – en nieuwe – fans van Visdirect ook tijdens de weekmarkt bij de bekende kraam terecht. En net als andere weken hebben ze ook dit keer enkele mooie aanbiedingen.

Jonathan is druk bezig.