Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Steun lokale ondernemers tijdens de Week van de Stenen Winkel

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Deze week staat speciaal in het teken van de lokale winkelier. Winkels zijn een essentieel onderdeel van ieder stads- of dorpscentrum, maar er verdwijnen er steeds meer uit het straatbeeld. Tijdens de Week van de Stenen Winkel wordt extra aandacht besteed aan deze winkels.

De ‘stenen winkels’ hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Door de coronalockdowns en de opkomst van online shoppen vallen er steeds meer winkels om en hebben anderen moeite om hun hoofd boven water te houden. Om lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren, vindt van 8 tot en met 14 mei de ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats.

Daarnaast kan je de winkeliers ook steunen door ze te volgen op de sociale media. Deel een bericht van een ondernemer op Facebook of geef een like. Door dit te doen, vergroot je het bereik van de winkel, waardoor er meer mensen mee in contact komen. Ook kan je zelf een bericht plaatsen met #weekvandestenenwinkel of #koopklein. Neem bijvoorbeeld een foto van een aankoop die je hebt gedaan en gebruik deze hashtags. Hiermee help je de boodschap van de Week van de Stenen Winkel te verspreiden en laat je weten dat de lokale winkels in jouw woonplaats een bezoekje waard zijn.

Doe ook mee en steun de lokale ondernemingen in jouw buurt. Samen zorgen we ervoor dat de stenen winkels niet uit ons straatbeeld verdwijnen, dus ‘wees loyaal, koop lokaal!’