Koen van Kuringe op zijn kantoor.
Koen van Kuringe op zijn kantoor. Foto: Jos van Nunen

Van Kuringe Adviesgroep diepgeworteld in de Rooise samenleving

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Van Kuringe Adviesgroep werd in 1978 door Rini van Kuringe aan de Koninginnenlaan opgericht. Er bleek veel vraag, want na korte tijd kon Rini uitbreidden. Ondertussen zijn zoon Koen en dochter Ilse trotse eigenaar van het familiebedrijf. Van Kuringe Adviesgroep richt zich met persoonlijke aandacht op klanten en adviseert hen omtrent verzekeringen, hypotheken en bankzaken.

Het assurantie en financieel adviesbureau heeft in veertig jaar een flinke groei doorgemaakt. Zo groeide Van Kuringe Adviesgroep uit naar zeven vestigingen. Koen en Ilse centraliseerden deze vestigingen. “Sinds de komst van mobiele telefoons is er minder noodzaak om op zoveel locaties te zitten”, legt Koen de logische stap uit. Hij stapte in 2001 in het bedrijf. Eerst maakte hij op kantoor kennis met de gang van zaken en na een half jaar ging hij klantenbezoeken afleggen in de rol als adviseur. Het was niet vanzelfsprekend dat hij bij zijn vader in het bedrijf ging, maar tijdens zijn studie trok hij steeds meer dezelfde kant op. In 2012 startte hij en zus Ilse het traject om het bedrijf over te nemen, dit rondde ze in 2015 af. Momenteel dragen twee vestigingen hun naam, in Sint-Oedenrode aan de Eerschotsestraat en in Veghel aan het Spoorven. “Het is bijzonder dat we de mogelijkheid hebben gekregen om het bedrijf van mijn vader over te nemen”, zegt Koen terecht trots.

Van Kuringe Adviesgroep richt zich op verzekeringen, hypotheken en bankzaken. De Rooise roots keren steeds weer terug in het bedrijf, zo werken ze veel samen met Rooise bedrijven en vloeien en samenwerkingen uit door BtB-avonden. Het dorpskarakter wordt doorgevoerd in het beleid. ‘Ons kent ons’, is een van de motto’s. Daarom hebben klanten een vaste adviseur als aanspreekpunt. Door meerdere contactmomenten bouwen zij een band op met hun klanten. “Dat vinden wij belangrijk. Bovendien vinden we het een meerwaarde hebben om hen thuis te bezoeken. Dat is een fijne, veilige omgeving voor mensen”, vertelt Koen. Bovendien staat Van Kuringe klaar voor de maatschappij en ondersteunen zij actief Rooise vrijwilligers-initiatieven zoals Thuis in Rooi. Van Kuringe zette een actie op touw om voldoende geld op te halen voor een mobiele keuken. Daarmee kan Thuis in Rooi alleenstaanden ouderen makkelijker bereiken. “Zo zorgen voor een leefbare buurt voor iedereen en denken we aan onze naasten.”

Naast zijn rol als directeur blijft Koen werken als adviseur. Daar haalt hij namelijk zijn geluk uit. “Klanten adviseren vind ik het leukste aan het werk, dat wil ik niet loslaten”, benadrukt hij. Daarnaast managet hij de adviseurs van Van Kuringe Adviesgroep. Met hen spreekt hij over zaken waar ze tegenaan lopen of hoe ze met bepaalde situaties om kunnen gaan. “Ook dat geeft me een goed gevoel. We gaan graag met zijn allen de uitdaging aan.” 

Afbeelding
Afbeelding