In november staat de ton er weer
In november staat de ton er weer Foto:

Inzameling DE-waardepunten voedselbank afgerond

Verenigingen

Sint-Oedenrode - De tellers zijn uitgeteld: het waren deze keer 221.100 spaarpunten, goed voor ruim € 1100, bij Douwe Egberts te besteden aan koffie voor de Voedselbank. Dat is 40% minder dan vorig jaar, maar dat was een onverwachte uitschieter naar boven ten opzichte van het jaar daarvoor. Dus toch een mooi resultaat.

Helaas is de koffieprijs op de wereldmarkt vorig jaar fors gestegen. Ook is met de inflatie het aantal klanten van onze Voedselbank anderhalf keer zo groot geworden.

Samenvallend met driemaal pech (minder punten, duurdere koffie, méér voedselbankklanten) heeft de actie in 2022/2023 426 pakken koffie opgeleverd (250g DE-Roodmerk), tegenover 816 vorig jaar.
Dit betekent dat er in vergelijking met vorig jaar per persoon driemaal minder koffie te verdelen is.

“We kijken vooruit en hopen dat de opbrengst van de volgende actie groter zal zijn, linksom of rechtsom. Hopelijk zijn er in Rooi nog oude DE-verzamelingen die misschien ernstig bedreigd worden door opruimwoede.”

“Wij willen die aan het einde van dit jaar heel erg graag hebben. In november staat onze inzameldoos opnieuw in het Mediahuis, een blijkbaar goed gekozen locatie die iedereen kent. De Voedselbank en de Lions bedanken alle gulle gevers. En nog een extra dankjewel voor degenen die de spaarpunten al geteld hadden”, sluit de organisatie af.