Afbeelding

Vlaggen in top in Nijnsel

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De nieuwe bewoners lopen nog een beetje onwennig rond. Logisch, de ruimtes in het nieuwe appartementencomplex in Nijnsel zien er nog klinisch uit en de ‘nieuwe buren’ zijn nog niet herkenbaar. Het is dinsdagmiddag, tijd voor de viering van het hoogste punt. De vlaggen hangen klaar om gehesen te worden.

Woningbouwvereniging Wovesto is aanwezig, samen met alle betrokken partijen, zoals Leenders architecten en bouwgroep van Stiphout. Maar natuurlijk laat ook wethouder Jan van Burgsteden zich zien. Hij wil graag de hand schudden van de mensen die in ‘zijn dorp’ komen wonen.

Vlaggen in top
Sinds juli 2014 bouwt Wovesto acht appartementen in Nijnsel. Het complex bestaat uit 2 en 3 bouwlagen met een plat dak. De appartementen zijn levensloopbestendig. Inmiddels is het pand wind- en waterdicht en is het hoogste punt bereikt. De oplevering wordt eind april verwacht. Wovesto-directeur Leo Overmars houdt een praatje, evenals Jeroen van Stiphout van de gelijknamige bouwgroep en wethouder van Burgsteden. “De behoefte aan huurwoningen is groot, daarom is deze oplevering geweldig voor de mensen die er komen wonen. Daarnaast durft Wovesto te investeren in kwaliteit, dat moet ik ze nageven”, richt de laatste zich tot de aanwezigen. Inmiddels is de champagne al rondgedeeld, maar dat moet nog even wachten. Eerst de vlaggen de lucht in. Van Burgsteden en Overmars hijsen de vlaggen gebroederlijk. “Hopelijk kunnen we dit nog vaak doen”, zegt de wethouder opgetogen.

Door de voltooiing van het appartementencomplex staan er nu drie grotere gebouwen die meerdere huur- en koopwoningen huisvesten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding