Afbeelding

Onecht huwelijk op de trappen van Ritakathedraal

Roois nieuws
Om het themahuwelijk van dit jaar bij te wonen, moest een flinke reis worden gemaakt. Een reis in de tijd om precies te zijn, want de organisatoren van het themahuwelijk namen hun gasten mee naar de Middeleeuwen. Voor wie denkt, d'n Boskant bestond in de Middeleeuwen nog niet. Nou die heeft het mis, in die tijd was Boskant in wording, het Ritaplein was toen nog in aanleg. Overal lagen hopen met stenen en er waren houten vlonders om van herberg 'De Vriendschap' naar de kathedraal van de Heilige Rita te lopen.

Daar in Boskant werd op dinsdag XVII februari op de trappen van de kathedraal van Heilige Rita het onechte huwelijk voltrokken tussen Koning Wiljum Loeihart en de weledelbreedgestelde Jonkvrouw Margareta der Deurdouwers Jonkvrouwe der Oude Gasthoeve. Het kerkelijk huwelijk werd voltrokken door niemand minder dan Mgr. Edward van den Elzen. Van den Elzen, vorig jaar nog pastoor in Boskant heeft, nadat zijn kerk in vorig jaar werd gesloten, promotie gemaakt en gaat tegenwoordig als Bisschop door het leven.

Voor het wettelijke huwelijk was burgemeester Piet Klaassen speciaal naar Boskant gekomen. Hij stelde voor de voltrekking van het onechte huwelijk iedereen in de gelegenheid om bezwaar te maken tegen het huwelijk, voor zover daar aanleiding voor zou zijn. Die aanleiding was er zeker, althans volgens de kinderjuf van Wiljum en de zussen van Margareta. Maar burgemeester Piet wimpelde alle bezwaren van de hand en zo werd op de trappen van de voormalige Ritakerk in Boskant een waar, maar onecht huwelijk voltrokken dat volgens de overlevering tot aswoensdag stand heeft gehouden.

Kijk hier naar het fotoalbum van het themahuwelijk>>>>>