Rariteitenveiling voor Nijnselse kinderen

Roois nieuws
Nijnsel - Er gaat iets nieuws gebeuren in Nijnsel. Tijdens Carnaval, op de afsluitende dinsdagmiddag. Dan geven Harmonie Nijnsel en carnavalsvereniging d'n Egelantier een rariteitenveiling. Dit nieuwe initiatief is niet alleen opgezet voor de gezelligheid en voor de leut. Het is ook nog eens voor een goed doel. Alle opbrengsten gaan naar de oudervereniging van basisschool Nijnsel.

Altijd al eens een tambour-maître stok in bezit willen hebben? Of al jaren geaasd op het legendarische biljartvestje van Jaap Majoor? De rariteitenveiling biedt de kans om deze wensen in vervulling te laten gaan. Natuurlijk staan er nog veel meer interessante en ludieke kavels op de lijst. Nijnsel altijd al eens van boven willen zien? Dit is je kans. De wisselbeker is zelfs een Italiaans raspaardje voor toertochtjes op zondag en.... op zaterdagavond. Jazeker, de organisatie heeft er werk van gemaakt. "Tijdens een vergadering van de Beckart, waar meerdere organisaties aanwezig waren die gebruik maken van het gebouw, hebben we het plan op tafel gelegd. Als Egelantier zijn we altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen rond Carnaval. Het gaat vooral om plezier, maar hoe mooi is het als er ook nog eens een goed doel beter van wordt!" vertelt John Vos, één van de initiatiefnemers. Samen met clubgenoot Patrick van Nuland en Frank van Laarhoven, Ruud van Vijfeiken en Wim Beeks van Harmonie Nijnsel heeft hij de koe bij de hoorns gevat. Vos: "We zijn vorig jaar in Oirschot gaan kijken naar een zelfde veiling. Dat was echt geweldig. Kavels werden onder begeleiding van bijpassende muziek door de zaal naar voren gebracht. Dat willen ook wij gaan doen. We kijken er naar uit."

Er is veel vergaderd. Het draaiboek ligt er, de kavels zijn bijeen geschaard. Het topstuk wordt een echte caféracer, die als wisseltrofee gekocht kan worden. Een bingo maakt de avond af. "Professioneel knullig, dat moet het zijn", blikt Vos lachend vooruit. Met de Egelantier, de harmonie en een zaal vol gezelligheidsdieren moet dat lukken…