Afbeelding

Gerard Kluijtmans verlengt koningstitel

Roois nieuws
Op de 127e verjaardag van handboogschutterij Sint Antonius, zaterdag 17 januari, heeft Gerard Kluijtmans zijn koningstitel van 2014 verlengd. Gerrit Swinkels werd prins en Toon Relou ridder. Jan Nolle werd benoemd tot nar van het geheel.

Met uitzondering van Gerard Kluijtmans waren de kandidaten van vorig jaar als kanshebbers vroeg in de strijd gesneuveld. In de classificatieronde na 30 pijlen stond keizer Johan Schepers op de eerste plaats met 272 punten, gevolgd door Jan van der Aa met 241 pt., Toon Relou 221 ptn, Gerard Kluijtmans 213 ptn., Riky van Acht 208 ptn, Gerrit Swinkels 205 ptn., Tom van den Brand 201 ptn., Martien van den Brand 189 ptn., Bram van den Bersselaar 174 ptn, Theo Sanders (2) 150 ptn, Jan Nolle 146 ptn. In de afvalronden viel de schutter met de laagste score af. Riky van Acht en Jan van der Aa scoorden in respectievelijk de eerste en vierde ronde als laagste en konden dus als toeschouwers de strijd verder volgen. De 4 overgebleven schutters gingen door naar de halve finale met als resultaat: Gerard Kluijtmans, Gerrit Swinkels, Tom van den Brand en Toon Relou. Toon Relou was vervolgens de meerdere over Tom van den Brand en werd met 6 tegen 2 setpunten ridder. Gerard Kluijtmans behaalde 6 setpunten en Gerrit Swinkels wist een set op zijn naam te brengen. Daarna moest de nieuwe koning proberen de regerende keizer Johan Schepers van de troon te stoten. Die was met zijn series van 29, 30 en 29 punten ongenaakbaar en behield daarmee zijn titel. De wisselbeker van camping “Het Vressels Bos” was voor Riky van Acht. Theo Sanders werd na afloop door de voorzitter van de Nederlandse Handboogbond gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van de bond en van Sint Antonius.

Nederlands kampioenschap
Ook landelijk blies de Nijnselse keizer een aardige toon mee in de strijd om het Nederlands kampioenschap indoor. In Zoetermeer liet Johan Schepers de volgende dag aardig wat prominenten achter zich en eindigde hij als achtste in het eindklassement. In de strijd voor een plaats in de kwartfinale moest hij het afleggen tegen Sjef van den Berg, die uiteindelijk met zilver naar huis ging. Maar Johan wist daarin toch nog één set te winnen.