Omleidingsroutes en wegafzettingen voor Operation Market Garden

Roois nieuws
‘s-Hertogenbosch, 5 september 2014 – Op zondag 14 en zaterdag 20 september as. trekt een colonne van historische legervoertuigen met 1.500 manschappen uit Europa en de Verenigde Staten door Noord-Brabant en Gelderland om Operation Market Garden te herdenken.

De provincies Noord-Brabant en Gelderland, betrokken gemeenten, veiligheidsregio’s en politie nemen maatregelen om deze herdenking mogelijk te maken en hinder voor overig verkeer te beperken. Er worden een groot aantal omleidingsroutes ingesteld en het openbaar vervoer rijdt met een aangepaste dienstregeling. De betrokken overheden adviseren weggebruikers en reizigers om zich vooraf goed te informeren over de route en rekening te houden met (fors) langere reistijd.

Vooral verkeer van oost naar west en v.v. is door de diverse afsluitingen op sommige plaatsen beperkt. Voor het verkeer zijn een groot aantal omleidingsroutes ingesteld. Alle omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven. Indien nodig worden ook grootschalige omleidingsroutes getoond op dynamische borden langs de snelwegen. Op de websites van de provincies Noord-Brabant en Gelderland (www.brabant.nl/marketgarden2014  en www.gelderland.nl/marketgarden2014 ) staat een overzicht van de route en de tijden waarop de colonne zich door Noord-Brabant en Gelderland beweegt en de regionale omleidingsroutes die ingesteld worden om het verkeer in goede banen te leiden. Meer informatie over lokale omleidingsroutes binnen de betrokken gemeenten is te vinden op de websites van de desbetreffende gemeenten.

Openbaar vervoer
Ook reizigers met het openbaar vervoer ondervinden mogelijk hinder doordat haltes tijdelijk niet bereikbaar zijn of omdat bussen een aangepaste route rijden vanwege de wegafsluitingen. Gedetailleerde informatie over de aanpassingen van de dienstregeling in het openbaar vervoer is vanaf 7 september te vinden op de websites van de busvervoerders www.arriva.nl , www.hermes.nl  en www.breng.nl

Social media
Tijdens de herdenking worden ter plaatse verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. De politie begeleidt de colonne en zet op cruciale knooppunten de weg tijdelijk af om de colonne doorgang te bieden. Actuele informatie over de verkeerssituatie wordt via social media verspreid onder #marketgarden2014.