Boskant na winst op DVG weer op tweede plaats

Eindelijk weer eens een echte derby op sportpark De Scheken. Pas na rust was Boskant de sterkere ploeg wat tot uitdrukking kwam in een 3-0 eindstand.

De thuiswedstrijd van Boskant 1 tegen DVG 1 was er een met verschillende belangen. DVG bezette de voorlaatste plaats, wat betekent dat ze de punten hard nodig had om degradatie te voorkomen. Boskant staat aan de andere kant van het lijstje en is met Cito nog volop in strijd om de 2e plaats achter kampioen FC Uden. Het was de spelers aan te zien dat ze van die wetenschap op de hoogte waren. Er was aan beide zijden veel inzet en ook de duels werden niet geschuwd.
In de 13e minuut deelde Ron van Uden namens Boskant de eerste speldenprik uit daar met z’n chocoladebeen de bal op de lat te deponeren. Daarna was DVG een paar keer aan de beurt. Met name Martijn Caarls kreeg enkele kansjes. In de 25e minuut had hij de 0-1 op de schoen, maar in kansrijke positie raakte hij de bal maar half, zodat Boskant doelman Erwin Brouwers de bal voor het oprapen had. Ook een verrassende uithaal van Bart de Windt, in de 30e minuut, verwerkte hij uitstekend. Toch had Boskant nog met de 1-0 naar de thee gekund. Na een goede aanval in de 43e minuut kreeg Pieter van den Warenburg een uitstekende schietkans, maar z’n vizier stond enkele streepjes te hoog ingesteld.
De tweede helft was amper 3 minuten oud, toen Boskant op voorsprong kwam. Een vrije trap werd door Frank van der Heijden loepzuiver in de bovenhoek geschoten, DVG doelman Sander van Eeuwijk was kansloos: 1-0. Na een kansje voor Ron, na goed terugleggen van Maikel, was het de beurt aan DVG. De gelijkmaker leek in de 71e minuut in de maak toen Jeroen Caarls van dichtbij snoeihard inschoot. Maar dankzij een fabuleuze redding van Erwin kon dat moment nog even worden uitgesteld. In de 78e minuut gooide Maikel Merks de wedstrijd op slot. Een slalom langs een aantal verdedigers werd gevolgd door een schuiver die doelman van Eeuwijk kansloos maakte: 2-0. Dat doelpunt had overigens ook al een minuut eerder kunnen vallen. Na een goede aanval over links was de pass van Ron op een geheel vrijstaande Maikel echter te onzuiver. Boskant kreeg in de resterende tijd nog een aantal goede kansen. Uit één ervan, in de 85e minuut na een scrimmage voor het DVG doel, tekende Rob van der Heijden voor de 3-0 eindstand.

Voor het paasweekend is er slechts een beperkt programma. Boskant 1 speelt a.s. zaterdag om 18.00 uur de inhaalwedstrijd tegen FC Schadewijk 1 dat met 20 punten uit 19 wedstrijden nog volop in degradatiezorgen verkeerd. In verband met Paaspop is de wedstrijd van Boskant 4 naar voren gehaald en gepland op donderdag 17 april.