Boskant loopt zich stuk op VOW

Boskant is er niet in geslaagd de goede lijn van de periode voor de winterstop vast te houden. VOW was scherper in de duels en wist effectiever om te gaan met de scoringskansen die het kreeg.

Een aantal goede oefenwedstrijden tegen derde klassers geeft duidelijk geen garantie voor het resultaat in een competitiewedstrijd in de 4e klasse H. Boskant heeft dat nog weer eens een keer ervaren in de uitwedstrijd tegen VOW. De thuisclub speelde simpel, met veel lange ballen, met name via doelman Niek van Zutphen en laatste man Bart van de Laar. Ballen die niet zomaar lukraak naar voren werden getrapt, maar zodanig geplaatst dat de Boskant verdediging er de handen aan vol had. Daarnaast was VOW veel feller in de duels zodat Boskant vaak achter de bal aan moest.
Het begin was hoopvol, eigenlijk aan twee kanten. Binnen de minuut dook Maikel Merks namens Boskant vrij op voor Niek van Zutphen, maar doordat de bal iets te ver voor hem uitrolde, ging de kans over. Amper een halve minuut later moest Boskant doelman Erwin Brouwers handelend optreden bij een hard schot van Bart van de Oever. In de 14e minuut leek Boskant op voorsprong te komen. Een voorzet van Frank van der Heijden werd door Roy van der Linden tegen de paal gekopt. De kaats leverde een tweede goede kans, maar z’n inzet ging over. In de 16e minuut kwam VOW op voorsprong. Een lange bal van Bart van de Laar werd door Erwin verkeerd ingeschat waarna Michel Tielemans dankbaar profiteerde en de bal tegen de touwen schoot: 1-0. In de 30e minuut was Boskant dicht bij de gelijkmaker. Een goede voorzet van Joris van der Heijden, die deze middag zijn (verdienstelijk) debuut maakte in Boskant 1, werd op een haartje na gemist door Brett Veldkamp. Vijf minuten later was er weer een kans voor Brett na een goede actie van Maikel. Helaas viel de bal ook deze keer niet goed. In de 38e minuut was er wat commotie na een handsbal van een Bart van de Laar. Een metertje binnen volgens de Boskant spelers, maar de scheidsrechter oordeelde anders en zag de overtreding net buiten het strafschopgebied. VOW kwam nog voor rust op 2-0. Na aarzelen in de Boskant verdediging was Bart van de Oever er in de 44e minuut als de kippen bij om de bal binnen te schieten. Daarbij had hij wel de mazzel dat de bal een vervelende stuit maakte zodat Erwin kansloos was.

Na rust leek het toch allemaal goed te komen. Binnen een minuut maakte Brett Veldkamp de aansluitingstreffer na aangeven van Pieter van de Warenburg. Ook binnen het veld leek Boskant meer grip op de wedstrijd te krijgen al leek dat in de 52e minuut alweer voorbij toen VOW, na een overtreding binnen de 16, de bal op de stip mocht leggen. De inzet van VOW speler Rick van der Linden was echter een prooi voor Erwin. In de 66e kwam Boskant op gelijke hoogte. Een vrije trap van Frank van der Heijden werd door de muur van richting veranderd zodat Niek van Zutphen direct kansloos was: 2-2. Twee minuten later leek VOW opnieuw op voorsprong te komen. Een goede pass van Bart van de Laar werd door Michel Tielemans snoeihard en onhoudbaar naast gekopt. In de 75e minuut kwam die voorsprong er toch. Na een wat rommelige aanval kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Bart van de Hurk die diagonaal fraai binnenschoot: 3-2. De wedstrijd was echter nog niet gelopen. Beide teams kregen nog een goede kans. Boskant in de 83e minuut via Frank van der Heijden die van dichtbij de bal te weinig vaart kon meegeven en VOW in de 88e minuut na een solo van Rick van der Linden die hij uiteindelijk niet wist te verzilveren.
Geen punten dus voor Boskant. Voorlopig bezet Boskant nog de 2e plaats in de rangschikking, maar de voorsprong op Mariahout bedraagt slechts 1 punt!
Volgende week een nieuwe kans. Tegenstander is Ruwaard, met 15 punten uit 13 wedstrijden terug te vinden in de middenmoot.