Afbeelding

Dubbele competitiewedstrijd Dioscuri (3e divisie)

Roois nieuws Sport
Afgelopen zaterdag, 31 maart, stond een dubbele thuiswedstrijd van Dioscuri op het programma. Het 3e divisie onderbouwteam nam het op tegen Turnoss, terwijl het 3e divisie bovenbouwteam de strijd aanbond met SOS Goirle.

In de tijdelijke thuishaven van Dioscuri, sporthal De Beemd te Veghel, nam het publiek in de zaal plaats om de verrichtingen van de turnsters van dichtbij te kunnen zien. Het onderbouwteam van Dioscuri, bestaande uit Frederieke Hengstman, Mare Peters, Nynke Pontzen, Sterre van den Brand en Eline Mathot zette een goede wedstrijd neer. De talentvolle ploeg ontwikkelt zich erg goed, en het harde trainen van de afgelopen tijd betaalde zich uit in prima oefeningen op met name vloer en brug. Frederieke turnde op brug zelfs voor het eerst de salto als afsprong en ook boogje op de vloer was voor de allereerste keer gelukt! Ook Nynke en Mare turnden nette vloeroefeningen, resulterend in prima scores. Toch was het de club uit Oss die na drie toestellen de leiding had en deze voorsprong werd op balk, ondanks een zeer nette balkoefening van Sterre, niet meer uit handen gegeven. Turnoss ging er dan ook met de eindoverwinning vandoor met een puntentotaal van 206,40 tegenover 189,10 punten voor Dioscuri. Desalniettemin was het een geslaagde wedstrijd waar de vijf dametjes tevreden op terug kunnen kijken. In het individuele eindklassement behaalde Eline de derde plaats.
In alweer hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen werd het enigszins door blessures geteisterde 3e divisie bovenbouwteam van Dioscuri, in de strijd tegen het sterke SOS Goirle, vertegenwoordigd door Linde van Grunsven, Maranda Haenen, Lisanne Mathot, Jade van Vechel en Anneke Verwaard. Tijdens de wedstrijd liepen de emoties hier en daar hoog op. Met name de dames van SOS Goirle moesten even flink op de tanden bijten op het onderdeel balk. Gelukkig bleek het karakter van alle turnsters sterk genoeg en werd door iedereen de wedstrijd netjes afgesloten. Ondanks enkele geturnde nieuwe elementen, zoals een losom op brug door Jade en een half in/half uit op sprong door Maranda, ging ook hier helaas de overwinning aan de neus van de Rooise turnsters voorbij (166,30 punten voor Dioscuri tegenover 178,25 punten voor SOS Goirle). Jade behaalde de derde plaats in het eindklassement.