Peter de Waard thuis aan het werk
Peter de Waard thuis aan het werk Foto: Hans van den Wijngaard

Peter de Waard wil een oud ambacht nieuw leven inblazen

Human Interest

Sint-Oedenrode – In de volgende uitzending van De Bron podcast gaan we het hebben over kunstschilderen. Peter de Waard uit Sint-Oedenrode houdt zich daar volop mee bezig en komt er graag over vertellen. Hieronder stelt hij zich alvast voor.

50 jaar, gehuwd en vader van drie opgroeiende pubers. Qua beroep ben ik PB(project beheerser)-er in civiel technische projecten. Dat wil zeggen dat ik bij weg en waterbouw projecten de ontwikkelingen van het project ‘beheers’ of anders gezegd in kaart breng. Ik ben vanaf 2006 zelfstandige en wordt momenteel ingehuurd door Rijkwaterstaat om bij het project houten hooipolder de planning te verzorgen.

Daarnaast ben ik klassiek kunstschilder, het maken van mooie schilderijen op ambachtelijke wijze vanuit hobby gegroeid tot professie. Momenteel geef ik ook drie dagdelen schilderles in Eindhoven waar ik mijn eigen atelier heb. Mijn ambitie is het oude ambacht weer leven in te blazen en de vaardigheden van de oude meesters te herontdekken. Het is een mooie tocht waar een hoop bij komt kijken, vaardigheid, geschiedenis, materialen, methodes; er valt een hoop te ontdekken!