Trudy van der Struijk – van de Burgt
Trudy van der Struijk – van de Burgt

Hoe is het om zeventig te zijn?

Human Interest

Sint-Oedenrode - In april 2024 vindt de 70-jarigen reünie plaats onder de naam ‘Vier het leven.’ DeMooiRooiKrant interviewt een aantal Rooise zeventigers. Hoe is dat nou, om zeventig te zijn? Wat houdt hen bezig? De derde in deze zeventiger-serie: Trudy van der Struijk – van de Burgt.

Door: Freek Vervoort

Hoe is het om 70 te zijn? 
“Ik ben het nog net niet, pas in juni. Dus ik ben nog even zestiger. Het klinkt vooral oud als er een zeven voor staat. Maar goed, het lijkt allemaal heel wat. Zo voelt het niet hoor.”

Waar blijft u de hele dag mee bezig? 
“Met slecht weer niet zoveel. Normaal gesproken doe ik vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis en fiets ik. Ook verzorg ik in het dorp kienen voor ouderen, erg leuk om te doen. Voorheen deed ik dit in Veghel, maar die afstand werd mij te ver. Toch heb ik het daar 25 jaar volgehouden.”

Hoe staat u verder in het leven? 
“Prima eigenlijk wel. We bezoeken veel familie en vrienden. Gaan regelmatig een dagje weg. Soms ook wel een nachtje. Echte vakantiegangers zijn mijn man en ik nooit geweest.”

Waar geniet u van? 
“De kleine dingen in het leven. Fietsen, zingen bij het koor, de vrijheid van niets meer hoeven. Dat zingen bij het koor doe ik eens per maand. Daarnaast hebben we ook regelmatig een optreden waar ik altijd erg naar uit kijk.”

Heeft u vrienden die u al 70 jaar kent? 
“Goeie vraag. Ik heb er eigenlijk één die ik al bijna 70 jaar ken. We woonden vroeger in dezelfde straat en zaten op dezelfde school. Met haar heb ik nog altijd contact. Dan heb ik er ook nog één die ik ongeveer 60 jaar ken. Zij woont in Den Bosch en we hebben nog altijd contact.”

Verheugt u uzelf op de reünie? 
“Ja, lijkt me heel leuk! Zelf woon ik al even niet meer in Rooi, maar in Esch. Dan zie je niet zo vaak meer iedereen. Sommigen heb ik sinds de 50-jarige reünie niet meer gezien. Helaas zullen er ook weer mensen zijn weggevallen. Dat krijg je wel met deze leeftijd. Maar, ik heb er weer erg veel zin in om de mensen te zien die er zijn!”

Heeft u nog dromen? 
“Haha, nee. Die tijd hebben we gehad. Het gaat mooi op deze manier. Als ik iets wil doen, dan doe ik het. En ik geniet verder van het leven!”
Binnenkort deel 4 van deze serie!