Joost, hier rechts op de foto, zet zich in als Klimaatburgemeester.
Joost, hier rechts op de foto, zet zich in als Klimaatburgemeester.

De Bron podcast krijgt Klimaatburgemeester op bezoek

Human Interest

Sint-Oedenrode – Seizoen 4 van De Bron podcast staat op het punt van beginnen. De eerste gasten van het nieuwe jaar liggen vast. De eerste die we bekendmaken is Joost van Baast. Hij is om een reden gevraagd, want de Rooienaar is sinds kort Klimaatburgemeester.

Op vrijdag 19 januari komt hij langs in de gloednieuwe podcaststudio in Mediahuis Meierijstad. Hij schuift dan aan bij Geert van der Heijden en Jeroen van de Sande die met hem een interessant gesprek gaan aanknopen. Wie de andere gast is? Dat wordt later bekendgemaakt. Eerst maar eens een kort voorstelrondje over Joost van Baast:

‘1980 is mijn bouwjaar, vader van Diewertje (11) en Bregje (6) en ik heb de mazzel getrouwd te zijn met Simone van Baast - Goudsmits. Tot 1990 heb ik gewoond op de Kienehoef, daarna zijn we verhuisd naar Cathalijne. Hier wonen mijn ouders nog. In 2012 zijn we komen wonen in de Laan ten Bogaerde. In de straat zijn we wel een keertje verhuisd in 2019.

In 2020 heb ik de stap gemaakt vanuit loondienst om voor mezelf te beginnen. Het is makkelijk om dingen te doen als je gelooft in wat je doet. Met die insteek ben ik begonnen aan mijn bedrijf Groenadvies. Verder ben ik bestuurslid van de Rooise Jeugdnatuurwacht, sponsor en hulpouder van Sunrise, een van de mantelzorgers voor mijn moeder (getroffen door leukemie), bestuurslid Pvda-Groenlinks, campagneleider Pvda-Groenlinks. Maar ook direct in mijn omgeving als klaar-over bij de Odaschool en als sponsor van Rooice.

Onlangs ben ik ook Klimaatburgemeester van Meierijstad geworden. Wat dat inhoudt? Dat ga ik vertellen in de podcast!’