Anne van der Pasch
Anne van der Pasch Foto:

Voor de liefde naar Nieuw-Zeeland, met de liefde terug naar Rooi

Human Interest

Sint-Oedenrode - Veel jongeren die klaar zijn met studeren gaan op reis. Azië, Australië of Amerika, alle hoeken van de wereld worden opgezocht. Er zijn er echter niet veel die ook daadwerkelijk emigreren naar een ander land. Anne van der Pasch deed dat wel. Inmiddels is ze getrouwd met Andrew McCully en heeft ze dus een andere achternaam.

Door: Freek Vervoort

Anne, opgegroeid in Sint-Oedenrode, ging na haar middelbare schooltijd studeren in Utrecht. Filmwetenschappen was haar vakgebied en tijdens haar studie maakte ze een aantal korte films. “Filmwetenschappen was toch niet helemaal wat ik wilde. Ik wilde op reis, de wereld ontdekken”, blikt ze terug op die tijd. Na het behalen van haar bachelor ging ze dat doen. Tijdens de reis belandde ze in Nieuw-Zeeland, in Auckland om precies te zijn. Daar liep ze Andrew tegen het lijf. Hij bleek de liefde van haar leven en tot op de dag van vandaag zijn ze smoorverliefd op elkaar. Uiteindelijk verhuisde ze definitief naar Wellington, daar gingen ze samenwonen. Ze hebben er samen een enorm fijne tijd gehad en veel vrienden gemaakt. “Deze vrienden waren ook allemaal op onze bruiloft bij kasteel Henkenshage in 2019, fantastisch!”

Qua werk is Anne als videograaf bij een marketingbureau aan de slag gegaan. Eerst in de sportwereld, om vervolgens in de kinderanimatie terecht te komen. Bij dat bedrijf werkte Andrew ook al als maker van 3D-animatieseries. Anne: “Het was heel fijn daar, maar ik begon thuis wel te missen na een aantal jaren. We besloten om te verhuizen.” Een heel nieuwe start, zeker voor Andrew. Gelukkig vond hij al snel een baan in Londen. Anne lukt het ook vrij rap, wederom in de marketing.

Ze besloot te gaan bloggen op Instagram, ‘My sustainable 20s’. Een blog over een duurzaam leven. “Andrew en ik zijn hier altijd al mee bezig geweest. Ik wilde mensen gaan helpen en informeren hoe zij dit konden doen. Daaruit kwam het idee om huidverzorgingsproducten te gaan maken, hier heeft altijd al mijn interesse gelegen.”

Het bedrijf Zapy, uitgesproken als Zeepie, was geboren. “Met mijn passie voor duurzaamheid kon ik me helemaal uitleven met mijn eigen huidverzorgingsproducten.” Ze begon met het maken van zepen, maar breidde snel uit naar huidverzorgingsproducten. Het proces hiervan is heel moeilijk, omdat er aan allerlei Europese regelgeving voldaan moet worden. “Zeker als je deze producten wil gaan verkopen zijn de toelatingseisen streng.”

Anne kon haar ei hier helemaal in kwijt en ging hard aan de slag om haar bedrijf op te zetten. Midden in dit proces raakte ze zwanger. Een zeer welkome verrassing, maar dit betekende wel weer een hoop veranderingen. Omdat ze niet wilde dat het kind in Londen zou opgroeien, besloten ze wéér te verhuizen. Dit keer definitief naar Nederland, terug naar Rooi. “Andrew werkte destijds al veel thuis en kon ook vanuit Nederland blijven werken voor zijn Engelse werkgever. Dit maakte de stap voor ons nog makkelijker.”

Er werd een huis gekocht in Sint-Oedenrode en daar wonen ze nu nog. Heel dankbaar en blij zijn zij met de ouders van Anne om de hoek. “Zij staan altijd voor ons klaar, of het nu is voor een verbouwing of als oppas. Alles doen ze voor ons.” Het bedrijf heeft ze hier verder weer opgezet. De producten worden verkocht bij ’t Roois Gasthuisje, DA en Krans Tuincentrum.

Ook is ze te vinden bij een lokale winterfair. Verder is alles uiteraard ook te bestellen via haar website www.thezapystore.com.

Anne en Andrew met hun zoontje.