Karel en Els zijn 60 jaar getrouwd
Karel en Els zijn 60 jaar getrouwd

Karel en Els van Aarle: samen een leven vol herinneringen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Karel en Els van Aarle delen al zestig jaar lief en leed. Samen ontdekten ze de wereld, het liefste op de fiets of met de camper. Want op vakantie gaan, kamperen, dat is geluk voor Van Aarle. Het diamanten huwelijk vierden ze op 19 juli klein, samen met familie. 

Kijkend naar de puzzel die op tafel ligt zegt Karel: “Je moet op deze leeftijd toch bezig blijven.” De 85-jarige Rooienaar is nog erg fit. Zijn vrouw, Els, verblijft vanwege Alzheimer in Odendael. “Daar ga ik elke dag op bezoek. Het is lastig om haar zo te zien. We hebben samen mooie en minder mooie dingen meegemaakt”, vertelt hij. Zijn ogen beginnen te glunderen als hij denkt aan alle prachtige herinneringen die hij samen met Els heeft. “Van Aarle, dat zijn vakantiegangers”, benadrukt hij. Jarenlang ging het stel met hun zoon en dochter naar Texel. Toen de kinderen wat ouder werden vonden ze een nieuwe campingplaats in Spanje. “Daar stonden we elk jaar. We kenden inmiddels iedereen. De jongens en meisjes konden daar aan het strand liggen en wij maakten mooie strandwandelingen”, aldus Karel. Later gingen ze met zijn tweeën op vakantie en ontdekten ze nieuwe landen. Op vakantie in Joegoslavië maakten ze kennis met de armoede en aankomende oorlog in die tijd. “We hebben oorlog meegemaakt, maar vooral veel mooie dingen.”

Wandelen of fietsen, het stel bleef altijd bezig. Ook na hun pensioen. “Ik ging vroeg met pensioen, Els werkte nog door”, legt hij uit. Karel besloot een krantenwijk te nemen, bezorgde nog post en was samen met zijn Els 23 jaar vrijwilliger bij Kinderboerderij Kienehoeve. “Ons pap kan niet stilzitten”, lacht zijn dochter. Maar het liefste was het stel bij hun kinderen en kleinkinderen. “Als ze ziek waren, dan hoefden ze geen oppas te regelen. Ik kan ook poepluiers verschonen”, grinnikt Karel.

Grapjes maken, ook daar houdt hij van. Vroeger kon hij zijn kleinkinderen nog voor de gek houden, maar inmiddels hebben ze zijn streken overgenomen. “Nu houdt hij mij voor de gek”, is Karel stiekem trots. Inmiddels is de vierde generatie geboren en ook daar geniet hij van. “Ik ga wel eens kijken bij de dansshows van Sunrise, dat is erg leuk.” Dat zijn vrouw niet mee kan is lastig, maar toch probeert hij er het beste van te maken. Als hij op bezoek komt, fleurt ze op. Na zestig jaar is er nog altijd veel liefde tussen het stel.

Het stel op hun trouwdag