Jeroen van der Schoot uit Schijndel tussen de twee hoofdrolspeelsters.
Jeroen van der Schoot uit Schijndel tussen de twee hoofdrolspeelsters. Foto: Jan Ebbenn

Oda – Vlucht door de Eeuwen draait in ’t Spectrum

Cultuur

Schijndel - In Sint-Oedenrode is 2,5 jaar gewerkt aan de spannende actie-avonturenfilm Oda – Vlucht door de Eeuwen. Vorige week was de spectaculaire première. De film draait behalve in Veghel, Sint-Oedenrode, Best en Helmond komende vrijdag ook in ’t Spectrum. In de film spelen ook drie Schijndelse acteurs.

Op de vlucht uit het jaar 700 vindt Oda onderdak in een hedendaags Brabants dorpje. Inwoner Hilde Waris, een blind meisje dat haar plek in de wereld probeert te vinden, wordt door Oda om hulp gevraagd. Wanneer ze samen het avontuur aangaan komt Hilde er al snel achter dat dit haar leven voorgoed zal veranderen. Oda – Vlucht door de Eeuwen is geschreven en geregisseerd door Arne Balk. Samen met een team van lokale filmprofessionals is zijn initiatief op dit moment in productie en wordt het breed gesteund door de Gemeente Meierijstad en het Prins Bernhard cultuurfonds.

Schijndelaren in beeld
Jeroen van der Schoot (Scooter) speelt een prominente rol als Schotse koning. Daarnaast komen Mireille Vercruysse en Maurice van Pinxteren veelvuldig voorbij als de vader en moeder van Hilde Waris.

Komende vrijdag om 20 uur wordt de film vertoond. Klik hier <<< voor de kaartverkoop.