Een beeld uit de film.
Een beeld uit de film. Foto:

Odafilm krijgt in Rooi meer beelden van Sint-Oedenrode

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Twee dagen na de première van de Odafilm heeft de Stichting Odafilm al enkele nieuwtjes te melden. Voor de mensen in Sint-Oedenrode is het leuk om te weten dat de vertoning in de Knoptoren straks meer beelden over dit dorp zal bevatten dan de originele versie. Ondertussen gaat de kaartverkoop hard.

“We hebben er voor gekozen om beelden toe te voegen, omdat we merken dat de mensen uit Rooi het mooi vinden als ze beelden over het eigen dorp zien”, vertelt coproducent Martin van Hastenberg. Dat leverde voor regisseur Arne Balk weer wat extra werk op, maar dat heeft hij met plezier gedaan. Toch wordt dit alleen toegepast in Sint-Oedenrode. “Dat komt omdat de Odafilm niet per se alleen voor Rooi is gemaakt. Ons doel is altijd al geweest om heel Brabant te bereiken. We noemen het niet voor niets de Brabantse Legende”, legt Balk uit

Spectrum
Tijdens de première in Industry Bioscoop werd al verteld dat de kaartverkoop goed gaat. Toen waren er zon 1100 kaarten verkocht, maar iedere dag komt er een flink aantal bij. Ook is er nu alweer een nieuwe locatie toegevoegd aan de vertoningszalen. Zo gaat het Spectrum in Schijndel Oda - Vlucht door de Eeuwen ook uitzenden. Het team hoopt dat er nog vele zalen zullen volgen. Balk is ambitieus: “Het doel is dat ieder dorp of stad de film te zien krijgt.”