Fieke Barten laat Johan van Gerwen de schatkaart zien. Foto: Wiek van Lieshout.
Fieke Barten laat Johan van Gerwen de schatkaart zien. Foto: Wiek van Lieshout. Foto: Wiek van Lieshout

Een schatkaart voor alle leraren van Meierijstad

Cultuur

Meierijstad - In museum Jan Heestershuis kreeg wethouder Johan van Gerwen afgelopen maandagmiddag een kerstcadeau aangeboden door Cultuurkade Meierijstad, ‘De Schatten van Meierijstad’. Cultuurkade Meierijstad heeft een mooi overzicht gemaakt van een groot aantal erfgoedinstellingen. De schatkaart omvat alle projecten die door het onderwijs bezocht kunnen worden en de leskisten die geleend kunnen worden via Cultuurkade Meierijstad.

“Het is een schatkaart die bijna alle erfgoedprojecten en locaties in Meierijstad bevat. We hebben hier prachtige pareltjes. Daarnaast hebben we ook de erfgoedkisten, die scholen bij ons kunnen lenen. Het is een schatkaart voor alle leerkrachten en zal dan ook naar alle scholen toe komen. Onder andere de Zuid-Willemsvaart, molens, musea, gildes en religieuze gebouwen zijn te vinden op de kaart, die de moeite waard zijn om te behouden en door te geven aan de volgende generaties. We hopen zo iedereen te enthousiasmeren om alle pareltjes te gaan bekijken”, introduceert Fieke Barten van Cultuurkade Meierijstad het cadeau.

De wethouder nam het cadeau dankbaar in ontvangst. “Het is mooi dat we dit hebben. Zeker voor docenten om kinderen wegwijs te maken in hun eigen omgeving. Om de linken te kunnen leggen met het verleden en zo voor de toekomst verder te bouwen. Ik ben heel blij dat Cultuurkade Meierijstad dit allemaal in kaart heeft gebracht in een lespakket, zodat leerlingen wegwijs gemaakt worden in Meierijstad”, zegt Van Gerwen.

Susanne Dumoulin van Cultuurkade Meierijstad vult aan: “Tijdens de coronaperiode zijn veel erfgoedaanbieders lang gesloten geweest, maar ook daarna heeft het nog een tijd onder druk gestaan. Toen het wel weer kon, merkten we dat er nog niet veel geboekt werd. Hierop zijn verhalen opgehaald en is gekeken hoe we die konden bundelen. Vanuit ons creatieve werk is hier een schatkaart uit ontstaan om zo meer bezoekers naar de erfgoedaanbieders te trekken en leraren die niet uit Meierijstad komen toch de kennis te bieden.”

Cultuurkade Meierijstad hoopt de leerkrachten te enthousiasmeren om samen met de leerlingen gebruik te gaan maken van ‘De Schatten van Meierijstad’. Meer foto’s op MooiRooi.nl 

De kaart wordt direct goed bekeken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding