Afbeelding

Pyjamazingen wederom succesformule

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een aantal pieten bracht afgelopen woensdagavond een bezoek aan basisschool Dommelrode. Vol spanning stonden de kinderen van groep één, twee en drie al op tijd voor de schooldeur klaar, om zo snel mogelijk naar binnen te kunnen gaan. Allemaal in hun leukste pyjama.

Een bijzondere ervaring om samen met je klasgenootjes 's avonds in het donker op school te zijn. Ook de juffen hadden zich goed voorbereid en hun mooiste outfit uit de kast getrokken. Natuurlijk konden de krokodillensloffen en favoriete warme badjas niet ontbreken. Na even in de klas elkaar bewonderd te hebben, haalden de Pieten al dansend de kinderen op en ging iedereen in optocht door de gang naar de aula. Het pyjamafeest kon beginnen!
Een Pietenpolonaise, dansen en spelletjes maakten de avond tot een succes. Suze Hulsbergen vertelt. "Ik vond het wel een beetje spannend. Ik heb mijn sneeuwvospyjama aangedaan. Het was wel heel grappig toen Piet Slaapkop uit bed kwam en ging dansen. Ik heb nog nooit een Slaapkoppiet dat zien doen." Joey van Schijndel had thuis eerst het Sinterklaasjournaal gekeken en is daarna in zijn nieuwe pyjama naar school toe gegaan. "Die had ik van Sinterklaas gekregen. Ik vond het helemaal niet spannend. Het was erg leuk dat de pieten meededen met de polonaise." Anne van der Sandt: "Ik vond het best spannend, maar erg leuk dat ik door de microfoon mocht praten." Anouk van den Berk vertelt dat ze wel een beetje schrok toen ze net op school aankwam. "Ik zag een jongen lopen met een monsterpyjama aan. Het leek net een echt monster, maar gelukkig was dat niet zo." Zo werd het ook voor Anouk een hele leuke avond. Ter afsluiting nog een heerlijk bekertje pepernoten en de papa's, mama's, opa's en oma's stonden alweer klaar om hun kinderen op te halen. Om vervolgens met de pyjama aan, na het tandenpoetsen snel naar bed toe te gaan. En wat hen de volgende ochtend te wachten stond? Hadden de Pieten op school geslapen?


Afbeelding